In opdracht van Soubry trekken we er tijdens het eerste weekendje van oktober op uit om inspiratie op te doen voor een eigen pastarecept. Vermits in de omgeving van Genk en bij uitbreiding in gans Limburg veel inwoners met Italiaanse roots wonen, vonden we dat de ‘place to be’ om de nodige inspiratie op te doen. En bij wie anders dan Peppe Giacomazza, chef bij La Botte, kunnen we dat het beste doen!

Restaurant La Botte

La Botte is gestart als pizzeria waar vader Vincenzo achter het fornuis stond. Hij kwam eind jaren ‘70 naar Genk op bezoek en ging er nooit meer weg. Het restaurant wordt met hart en ziel gerund en de familietradities, en dan vooral deze uit Sicilië, blijven belangrijk. Jongere broer Gaspare zorgt voor de wijnkaart en runt samen met Peppe’s echtgenote de zaal. Qua ingrediënten werkt Peppe samen met voornamelijk Italiaanse leveranciers waar ambacht en kwaliteit nog hoog in het vaandel staan. Naast het restaurant is Peppe bekend van Njam waar hij als chef diverse programma’s presenteert. In zijn zaak Peppe’s vind je Siciliaanse producten, verse gerechten en een bistro om al dat lekkers ter plaatse te proeven. Met andere woorden, een chef die geen seconde stilzit en van zijn passie, zijn beroep maakte.

Onze ervaring bij La Botte

Onthaal

We worden zeer hartelijk en persoonlijk ontvangen. Peppe komt ons persoonlijk welkom heten en drukt ons op het hart dat als er zaken zijn die we niet lusten of willen wijzigen, dat absoluut geen probleem is. Het is zondagmiddag en La Botte is matig gevuld. Maar dat blijft niet zo. Per kwartier komen er meer en meer mensen binnen totdat de zaal vol zit. Iedereen wordt even hartelijk ontvangen en het is duidelijk dat er ook heel wat vast cliënteel over de vloer komt. De sfeer is gemoedelijk! Gezinnen met kinderen, koppels en vriendengroepjes genieten er van een zondaglunch. Eten kan je à la carte of je kan kiezen voor een degustatiemenu. Wij kiezen voor dat laatste.

Degustatiemenu

Het degustatiemenu is een menu van 5 gangen. Deze kost € 79,50 en € 109,50 inclusief wijnen. We moeten nog een heel eind rijden en nemen enkel het aperitief. Een alcoholvrije gin/tonic en een aperitief maison met Prosecco en een vleugje perzik. Verder laten we ons verwennen door de volgende gerechten:

  • Carpaccio del Sole

Zwaardvis/tomaat/watermeloen/mascarpone

  • Fettucine Siculiana

Mosselen/vongole/pijnboompitten/gekruide broodkruim

  • Rombo all’Emiliana

Griet/bouillon van Mortadelle/Siciliaanse caponata

  • Anatra Selvatica

Wilde eend/Amarena kers/jonge prei/mostarda di cremona

  • Terra Nostra

Pistache van Bronte/braambes/schapenricotta/witte chocolade

Onze smaakbeleving

Wij appreciëren enorm de Siciliaanse invloeden waardoor het verhaal van La Botte bodem krijgt. De ingrediënten zijn kraakvers en met zorg uitgekozen. De gekruide broodkruim is gebaseerd op grootmoeder die niets verloren liet gaan in de keuken. En zo hoort het ook! In enkele gerechten werkt Peppe met verse noten wat de gerechten een crunchy bite geeft. De gerechten zijn gebalanceerd en de smaken passen perfect bij elkaar. Het brood is huisgemaakt en heerlijk krokant. De sfeer is informeel en gezellig! Aanrader! Onze inspiratie Voor ons pastagerecht baseren we ons op het gerechtje met mosselen en vongole. Het gerecht is eenvoudig maar lekker in die eenvoud. Dat recept volgt later!

Meer informatie

La Botte  

Europalaan 99

3600 Genk

0032 89 36 25 45

info@labotte.be

 

Hotel Boomgaard     

Boomgaardstraat 2

3620 Rekem

0032 89 47 17

info@hotelboomgaard.be

 

Soubry

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!