Enkele maanden geleden hadden we het genoegen onze benen onder tafel te schuiven bij La Table de Mus in Brussel. Al zeven jaar serveert Mustafa in zijn restaurant een authentieke, verfijnde en gastronomische keuken. Op wandelafstand van de Grote Markt in Brussel de perfecte locatie voor een gastronomisch diner. In die zeven jaar wist Mustafa (Mus voor de vrienden) een trouw cliënteel aan zich te binden. Cliënteel gaande van toeristen tot ambassadeurs, zakenlui, beroemdheden, expats, locals en de kenner die een goede keuken weet te waarderen. Na een omschakeling tijdens de pandemie met afhaalgerechten en wijnverkoop, schittert deze zaak als nooit tevoren. Hoe wij deze keuken ervaarden lees je verder.

Grote Markt op wandelafstand

Troef is de locatie! Pal aan de Grote Markt van Brussel kan je op wandelafstand La Table de Mus binnenspringen. Vergeet niet te reserveren want dat zal nodig zijn. Ben je met de wagen? Parkeren doe je makkelijk in de Interparking Albertine om de hoek. Geen zin om nadien naar huis te rijden? Boek één van de vele hotelletjes die Brussel rijk is. Je parkeerticket wordt trouwens vergoed! Hoe tof is dat!

Mustafa Duran – Gastheer met kennis van zaken

Het parcours dat Mustafa wist af te leggen is geen gewoon culinair parcours. Komend uit een doodgewoon gezin begint hij op 16-jarige leeftijd te werken.Hij komt terecht bij grote chefs, gekende maîtres en belangrijke restaurateurs waar hij de knepen van het vak en zijn liefde voor een goede keuken ontwikkelt. Denk maar aan Alain Defoort, Roland Debuyst, enz. 2004 is een jaar om te herinneren. Bij Colin Gaetan,in het restaurant Jaloa, krijgt hij de kans de service waar te nemen en zorgt zo met de chef voor een Michelinster. Mus krijgt de smaak meer en meer te pakken en opent zijn eigen restaurant waar hij met zijn zoon de klanten ontvangt en hen doorheen het culinair avontuur begeleidt. Dat wordt in 2016 ook beloond met een 13/20 (ondertussen 14/20) bij Gault & Millau.Ondertussen heeft ook zijn zoon Emre de smaak te pakken en flankeert zijn vader vakkundig. Trouwe chef is al jaren Khaled Bouhamidi, autodidact.

Interieur met een twist

Het interieur is toegankelijk en doet me aan een huiskamerrestaurant denken. Geen groots designmeubilair of opvallende stukken maar een informele setting waar iedereen zich meteen thuis voelt. Mus onthaalt ons met kennis van zaken en leidt ons vakkundig naar onze tafel.

Fijn vinden we het te dineren op een klassiek gedekte tafel met onberispelijk tafellinnen en correct geplaatst bestek, servies en glazen. Dat alles is aanwezig bij Table de Mus en weerspiegelt voor ons dat Mus weet hoe je klanten moet soigneren. Het aangeboden glas Champagne van het domein Gosset Grand Réserve laten we dan ook smaken!

Gastronomische menu’s met gang naar keuze

Lunchen kan je met 3 of 4 gangen aan respectievelijk € 45,00/€ 59,00. Voor het diner kan je kiezen uit 3, 4 of 5 gangen (€ 71,00, € 88,00, € 103,00). Indien gewenst kan je kiezen voor de bijpassende geselecteerde wijnen. Het menu is klassiek maar met een origineel accent of een bijzonder ingrediënt. Constante is de kwaliteit van de producten en het werken met seizoensgebonden ingrediënten. Wij genoten van begin tot eind!

Starten doen we met een hapje van zwaardvis. Daarna volgt een wortel-sinaasappelsoepje. Vervolgens sint-jacobsvruchten met tartaar van haring en citroen. Tweede visgerecht is pladijs. We drinken een Viré Clessé (Cuvée Spéciale) van het domein André Bonhomme 2020. Een Chardonnay waarbij een fruitige toon met noten de hoofdtoon voert met een perfecte balans van de mineralen. Eend volgt als hoofdgerecht en is mijn lievelingsgerecht. Ik ben in mijn nopjes. Witte chocolade met rode vruchtensorbet en pure chocolade met passievruchtencrème en ijs van aardpeer sluiten de avond af!
La Table de Mus is een ontdekking in het midden van Brussel en een adresje waar we trots op mogen zijn. Zeker het bezoeken waard!

 

Meer informatie

La Table de Mus

Oud Korenhuis 31

1000 Brussel

02 511 05 86

contact@latabledemus.be

Gesloten op woensdag, zaterdagmiddag en zondag

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!