RESTAURANT C-JULES zottegem

Lambassador

Lamsvlees is zowat mijn lievelingsingrediënt om mee te werken. Niet zo bekend om te bereiden en te eten voor sommigen. Vaak wordt lamsvlees geassocieerd met feestelijkheden. Maar dat hoeft totaal niet. Lamsvlees kan zeker deel uitmaken van onze dagelijkse maaltijd. De organisaties ter promotie van het lamsvlees, Interbev Ovins (Frankrijk), AHDB (Engeland) en Bord Bia (Ierland) willen dat idee verder uitwerken. Met de grootschalige campagne “Lam.Lekker.Makkelijk.Fun” willen zij Europees lamsvlees promoten in 6 landen. Chef Céderic De Mey (C-Jules) werd recent aangesteld als Belgisch ambassadeur voor het Europees lamsvlees. Hij is lambassador met andere woorden. Hij zal een reeks recepten ontwikkelen voor alle seizoenen, als jurylid zetelen in een wedstrijd over Europees lamsvlees voor hotelscholen en deelnemen aan evenementen over hetzelfde thema.

Wie is Céderic De Mey?

Céderic De Mey (31 jaar) voltooit zijn opleiding in de Brugse Hotelschool ter Groene Poorte. Hij werkt in diverse prestigieuze Belgische restaurants alvorens zich in het buitenland verder te ontwikkelen bij Wout Bru. In 2014 opent hij met zijn vriendin Julie Baekelandt zijn eigen restaurant C-Jules in Zottegem. Op amper enkele maanden tijd sleept hij 14/20 in Gault & Millau in de wacht. Een topprestatie! Wij zijn bij de gelukkigen om zijn creatie Lam Gods te proeven in zijn restaurant.

Lam Gods

Met zijn interpretatie van het Lam Gods, het schilderij van de Gebroeders Van Eyck, creëert hij een eerste recept: Lamskroon met zuiderse ratatouille en rozemarijnaardappelen. Het recept vind je hier.

Kerncijfers Europees Lamsvlees

  • Gemiddelde consumptie lamsvlees in de Europese Unie: 1,9 kg.
  • In België: gemiddelde consumptie 1 kg. Hiermee staan we op de 11de plaats.
  • De Belgische productie dekt slechts 15% van de consumptie.
  • De Europese stapel van fokooien bestaat uit 64 miljoen dieren.
  • Schapenteelt draagt bij tot het economische en ecologische evenwicht van de gebieden waar ze vooral plaats vindt.

Meer informatie:

www.kokenmetlam.be
www.c-jules.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!