• 1 kg lamsstoovlees
  • 2 ajuinen gepeld en in stukjes gesneden
  • 5 dikke wortelen
  • 150 g Kenia boontjes
  • boter
  • Peper en zout
  • Rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • aardappelzetmeel

  1. Kruid het vlees met peper, zout en rozemarijn.
  2. Smelt een klontje boter in een pan en kleur het vlees mooi donkerbruin aan.
  3. Doe het vlees in een kookpot.
  4. Voeg terug wat boter in dezelfde pan en kleur de ajuin aan, voeg bij het vlees.
  5. Doe water in de pan en maak de aanbaksels los, voeg eveneens bij het vlees en ui.
  6. Laat ca. 90 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Schil de wortelen, draai bolletjes van de wortelen met een Parisienne mesje en kook in 5 minuten in gezouten water beetgaar.
  8. Kuis de boontjes, en kook in 3 minuten in gezouten water beetgaar, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  9. Giet het vlees in een vergiet maar vang het kookvocht op in een ander kookpot.
  10. Zet het kookvocht terug op het vuur, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  11. Bind de saus met wat aardappelzetmeel opgelost in water.
  12. Voeg het vlees en de groenten aan de saus toe en laat nog even goed doorwarmen.

Lekker met gratin dauphinois

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!