Les Trois Vallées

Wie vandaag nog op zoek is naar een last minute voor de krokusvakantie, is eraan voor de moeite. Zowel in de populaire sneeuwbestemmingen als in de zon is zo goed als alles volzet. Dat stelt touroperator Thomas Cook op basis van een analyse van zijn boekingscijfers.

De tijd van last minutes voor gezinnen is voorbij. Wie vandaag geen vier maanden op voorhand zijn reis boekt, blijft over met de kruimels. Nederlanders boeken sneller dan de Belg hun vakantie. Komt daarbij dat populaire skigebieden als Val Thorens, Ischgl en Sölden zodanig gehypet zijn dat ze ook buiten vakantieperiodes al vol zitten. Last minutes zijn dus bijna onvindbaar.

Franklin Braeckman

Thomas Cook

De krokusvakantie is nog steeds enorm geliefd bij de Belgische skifanaten. We zakken dit jaar met z’n allen af naar de Franse, Oostenrijkse en Zwitserse bergen om te skiën. Maar die populaire skigebieden zijn niet alleen geliefd bij de Belg tijdens de krokusvakantie. Dit jaar zijn familiekamers en grotere appartementen volledig bezet. De krokusvakantie in Nederland valt op hetzelfde moment als in België. De sneeuw dan maar last minute inwisselen voor de zon? Dat is ook geen optie. Toplocaties zoals Tenerife, Hurghada, Agadir, Gran Canaria en Lanzarote zijn al maanden volzet. En ook het exotischere Marokko of Kaapverdië zitten stevig in de lift. Belgen die tijdens de krokusvakantie op vakantie wilden, wachtten dus best niet op last minutes, maar moesten hun krokusvakantie enkele maanden eerder boeken.

We merken een groeiende vraag naar familiekamers en grote appartementen, waar Belgen samen met vrienden en of familie kunnen verblijven. Helaas zijn die schaars en dus uitzonderlijk snel volgeboekt. Nederlanders hebben zich de reflex om hun vakantie vroeg te boeken al aangemeten. Het is tijd dat de Belgen dat ook doen.

Franklin Braeckman

Thomas Cook

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!