Op vraag van de markt en na aanzienlijk intern onderzoek, heeft Le Creuset zijn aandacht gericht op de categorie messen. Na uitgebreide sourcing, heeft Le Creuset een fabrikant gevonden in Solingen, Duitsland – beschouwd als het hart van de messenproductie in Europa. Deze messenfabrikant is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in de messenproductie en een van de weinige bedrijven die het volledige mes produceren in Solingen – Duitsland, – van het snijden van de grondstof tot de verpakking.

Het assortiment

Het lemmet van de messen bestaat uit 64 lagen Damast staal en een kern van VG-10. Dit maakt het mes zeer scherp en geeft het de unieke gelaagde look. Het lemmet is lichtjes buigbaar om de VG10 kern te beschermen. Deze flexibiliteit is een eigenschap van het Damast.

De messen met Damast lemmet en RVS handgreep:

De moderne RVS handgreep zorgt voor een comfortabele grip en ligt zeer goed in de hand.

De messen met Damast lemmet en olijfhouten handgreep:

Het houten handvat is gemaakt van Italiaanse olijfboom. Het handvat is uit hout gesneden en vervolgens vervaardigd tot zijn definitieve vorm. Aangezien dit een natuurlijk materiaal is, is elk houten handvat uniek, met een eigen look. De messen worden geleverd in een elegante zwarte verpakking, waardoor het een perfect cadeau kan zijn.

Schoonmaken:

We bevelen aan de messen met de hand te wassen in een warm zeepsop, na te spoelen en ze daarna grondig te drogen met een zachte vaatdoek. Laat messen met houten heften nooit ondergedompeld in water, want het hout kan opzwellen en barsten / scheuren. Niet geschikt voor de vaatwasser.

Slijpen:

We bevelen doortrekslijpers aan met een robijn steen of een keramisch inzetstuk voor het scherpen, waarbij de rechterhoek voor het scherpen reeds vastgesteld is en het lemmet niet kan worden beschadigd tijdens het scherpproces. Damaststalen lemmeten mogen nooit worden gescherpt met aanzetstaal.De rockwell hardheid van de damast messen is te hoog t.o.v. de hardheid van het staal. We raden aan om het mes regelmatig te slijpen om het zo scherp mogelijk te houden.

Het assortiment:
  • Broodmes: Voor het in sneetjes snijden van brood, baguette, cake en gebraden vlees met korst.
  • Vleesmes: Voor het snijden, in plakjes snijden van vlees, gevogelte en vis.
  • Chefmes: Multifunctioneel mes met gebogen lemmet voor schommelbewegingen voor het hakken en in brunoise snijden.
  • Santokumes: Aziatische stijl, multifunctioneel mes, met breed lemmet voor het snijden in plakjes, dobbelstenen en het hakken.
  • Aardappelschilmesje: Voor het schillen, schoonsnijden en in plakjes snijden van voedsel en groenten.

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!