Lekker koekjes (en niet duur) voor bij de koffie met de feestdagen! Hier vielen ze zeker in de smaak!
- 90 g goede boter (op kamertemperatuur)
- 135 g bloem
- 60 g bloemsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eigeel
- amandelschilfers
- ruwe rietsuiker
- Kneed de boter, bloem, vanillesuiker en bloemsuiker tot een mooi egaal deeg.
- Rol een worst van het deeg, dek af met zilverpapier en laat een aantal uur rusten in de koelkast.
- Snijd schijfjes van ca.1cm van het deeg.
- Leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Klop het eigeel los en strijk er de bovenkant van de koekjes mee in.
- Bestrooi een deel van de koekjes met de amandelschilfers en een deel met de ruwe rietsuiker.
- Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 10 à 15 minuten.
- Laat de koekjes afkoelen en bewaar in een koekjestrommel.