Lekkere aardbeientaart

Lekkere aardbeientaart

Gebaseerd op een recept uit het prachtige bakboek: Kookschool Patisserie – En je zoete dromen worden werkelijkheid. Ik heb er al twee recepten uit klaar gemaakt en beide zijn perfect gelukt!

Wat heb je nodig voor 8 stukken taart?

  • zoet boterdeeg
  • amandelcrème
  • banketbakkersroom
  • 100 g aardbeienjam
  • 750 g aardbeien
  • 50 g abrikozenafdekgelei
  1. Maak het zoet boterdeeg.
  2. Klop de afgekoelde banketbakkersroom onder de amandelcrème.
  3. Haal het deeg 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 160°C.
  5. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 2 mm.
  6. Beboter een taartvorm.
  7. Bekleed de taartvorm met het deeg.
  8. Doe de amandelcrème in een spuitzak (spuitmond nr.8).
  9. Spuit de amandelcrème in spiraalvorm op het deeg.
  10. Bak de taartbodem in ca. 35 minuten op 160°C.
  11. Laat de taartbodem afkoelen en haal hem uit de taartvorm.
  12. Spreid de jam op de romige frangipane uit.
  13. Snijd de aardbeien in de lengte doormidden.
  14. Garneer de taart met de aardbeien.
  15. Breng de afdekgelei met 20 g water aan de kook.
  16. Bestrijk de aardbeien meteen met de gelei.

 Zoet boterdeeg

  • 250 g bloem
  • 25 g amandelmeel
  • 140 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 g zout
  1. Zorg dat de boter zacht is.
  2. Klop met een garde de boter en de poedersuiker romig.
  3. Meng er het ei en het zout door.
  4. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en kneed het deeg (met de machine of met de hand).
  5. Druk het deeg 1 à 2 keer plat. Wikkel in plastiekfolie.
  6. Laat minstens 1 uur (nog beter – een hele nacht) in de koelkast rusten.

Banketbakkersroom

  • 500 g melk
  • 100 g eierdooier
  • 120 g suiker
  • 50 g maïzena
  • 50 g boter
  • 1 vanillestokje
  1. Klop de eierdooiers met de suiker bleek en schuimig.
  2. Meng er de maïzena door.
  3. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe het samen met het stokje bij de melk.
  4. Breng de melk aan de kook.
  5. Verwijder het vanillestokje.
  6. Giet de helft van de melk bij het eiermengsel en klop met een garde.
  7. Giet het mengsel terug bij de rest van de melk.
  8. Breng het mengsel al roerend aan de kook.
  9. Laat 1 minuut pruttelen, maar blijf goed doorroeren.
  10. Zet van het vuur en meng er de boter door.
  11. Stort de room uit in een bakje en dek af met plastiekfolie.
  12. Laat afkoelen.

Amandelcrème

  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 50 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 10 g bloem
  1. Zorg dat de boter zacht is.
  2. Klop de boter met de suiker romig.
  3. Meng met een spatel het amandelmeel, eieren en bloem onder het botermengsel.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!