2-3 personen

  • gemengde salade
  • pakje spekblokjes
  • 2 wortelen
  • 150 g Keniaboontjes
  • een 6-tal radijsjes
  • 2 eieren
  • 1 lente-uitje
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel suiker
  • zout en peper v/d molen
  1. Was en droog de salades.
  2. Schil en rasp de wortels.
  3. Kuis de Kenia boontjes en kook een 4-tal minuten in licht gezouten water.
  4. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  5. Kook de eieren 10 minuten.
  6. Verfris eveneens onmiddellijk onder koud stromend water
  7. Als de eieren afgekoeld zijn pel je ze.
  8. Verwijder het loof en was de radijsjes.
  9. Snijd in fijne schijfjes.
  10. Meng het citroensap met de wijnazijn, suiker en olijfolie.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  12. Bak de spekjes krokant.
  13. Doe de salade samen met de wortelen, boontjes, radijsjes en gebakken spekjes in een grote kom.
  14. Giet er vlak voor het serveren de saus over.
  15. Garneer met de hardgekookte eieren.
  16. Serveer met stokbrood.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!