Op een stormachtige donderdagavond rijden we richting Durbuy, het kleinste stadje van de wereld, om er te logeren en te dineren in le Clos des Récollets. Dit is een hotel-restaurant in de voetgangerszone van de stad. We komen weleens regelmatig in Durbuy maar deze zaak was ons nog nooit opgevallen. De reis is, omwille van het regenweer, met de nodige vertragingen verlopen maar bij aankomst in het hotel-restaurant zijn we dat meteen vergeten. Onderweg maken we ons een beetje zorgen over de parkeermogelijkheden maar dat blijkt niet nodig. Aan de achterzijde van het hotel kan je zonder problemen op de gereserveerde plaatsen in de publieke parking parkeren. De vriendelijke eigenares wijst ons (in het Nederlands) de weg zodat we probleemloos de parking bereiken. Durbuy is een mooi stadje waar je kan wandelen en fietsen en vooral kan genieten van de culinaire geneugten die de stad te bieden heeft. Charmant en het bezoeken waard!

Hôtel*** – Restaurant le Clos des Récollets

Het hotel-restaurant is gelegen in de voetgangerszone van de stad en enkel te voet bereikbaar. Parkeren doe je achteraan het hotel in een publieke parking op 100 m van de ingang. Het hotel wordt gerund door Frédéric en Angélique Bruneel, de huidige eigenaars van de oude gerenoveerde hoeve. Een eeuw geleden was de hoeve verblijfplaats van de monniken uit de stad. Het gebouw is prachtig en straalt de warmte van weleer uit. Opvallend zijn de grote stenen, typisch voor de streek, waaruit het gebouw opgetrokken is. Het restaurant biedt plaats aan 40 couverts voor culinaire verfijning uit de streek en scoort 14/20 bij Gault & Millau. Het hotel heeft 8 comfortabele kamers zodat naar huis rijden niet meer nodig is.

Restaurant en keuken gaan hand in hand

Chef en tevens eigenaar is Frédéric Bruneel. Op de dag dat wij de voeten onder tafel schuiven, staat zijn echtgenote Angélique eveneens in de keuken. Frédéric doet ervaring op in Sea Grill en neemt in 2000 le Clos des Récollets over. Zijn keuken staat garant voor kwaliteit en ingrediënten uit de streek. Wij eten hier halfweg november en kunnen genieten van een menu met wild als hoofdgerecht. Waar kan je wild beter eten dan in onze Ardennen? Ook groenten en schaaldieren zijn op de borden terug te vinden. Frédéric heeft een voorliefde voor Franse wijnen maar ook andere landen zijn goed vertegenwoordigd om de klanten uitermate te verwennen. Qua menukaart kan je à la carte eten of kiezen uit één van de drie menu’s (le Menu du Clos € 35,00, de fijnproeversmenu € 62,00 of de gastronomische menu € 75,00). Wij kiezen voor de fijnproeversmenu met vier gangen en aangepaste wijnen. Het restaurant is smaakvol ingericht en het gedempt licht zorgt voor een aangename sfeer. Op het moment dat wij arriveren zit het restaurant al aardig vol. De bediening is correct.

Onze smaakbeleving

Starten doen we met een coupe champagne om alvast de smaakpapillen op dreef te brengen. Voor mij het allerbeste aperitief ter wereld. Ik kan daar enorm van genieten. Vervolgens een torentje van krab, crème van avocado, groene appel en sabayon van yuzu. Als tussengerecht Sint-Jacobsnootjes met gekarameliseerd witloof, citroenboter en karamel van sinaasappel en gember. Als hoofdgerecht hertenfilet met appeltjes en wilde bessen en pepersaus van de chef. Als nagerecht een variatie van nougat met biscuit van amandel en pijnboompitten, gemarineerde citroen en een sorbet van Mojito. Ik kies als nagerecht voor een kaasschotel (€ 7,00). Om af te sluiten nog een thee met versnaperingen. We hebben enorm genoten van dit menu in deze Ardeense setting temidden van Durbuy. De aangepaste wijnen worden rijkelijk aangevuld en smaken uitstekend. We drinken achtereenvolgens een Mas Champart (Pays d’Oc – 2013), een Coteaux du Giennois (Champ Gibault – 2015) en een Sylvaner Westhoffen (2015) van Domaine Loew! De ingrediënten zijn seizoensgebonden en kraakvers. De borden zijn een streling voor het oog en met zorg gedresseerd.

Slapen met zicht op de rotswand van Durbuy

Slapen doen we die nacht in één van de acht kamers van het hotel. Vanuit het restaurant neem je de trap naar boven om onmiddellijk in je bed te kruipen. Niets zo eenvoudig! De kamer is gerieflijk en comfortabel met een ruime badkamer. Een overnachting kost € 110,00/2 personen. Wens je een uitgebreidere formule? Dat kan! Een overnachting met ontbijt en een 3-gangenmenu bedraagt € 205,00/2 personen. Nog uitgebreider kan met een overnachting, ontbijt en een gastronomisch 5-gangenmenu aan € 271,00/2 personen.

le Clos des Récollets
p

Hôtel-Restaurant le Clos des Récollets
Rue de la Prévôté, 9
6940 Durbuy (België)
Tel 0032 8 621 29 69
info@closdesrecollets.be
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!