Brussel kennen we tot onze spijt eigenlijk niet zo goed. Tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie krijgen we de mogelijkheid onze hoofdstad nader te bezoeken. We kijken er enorm naar uit. Onze kinderen mogen mee en hebben een aantal zaken die ze zeker willen bezoeken. Via Visit Brussels hebben we een Brussels Card, met o.a. gratis toegang tot 37 musea en de sightseeing met de Hop on Hop off bussen. Naast enkele activiteiten in het Brusselse lunchen we de eerste middag bij Comptoir des Galeries in de Koningsgalerij, in hartje Brussel. Een pareltje!

Ligging Comptoir des Galeries

Comptoir des Galeries is een restaurant met ingang aan ofwel de Koningsgalerij ofwel de Beenhouwersstraat te Brussel. Meer in het centrum dan dat kan een restaurant bijna niet liggen. Het restaurant maakt deel uit van het aangrenzende Hotel des Galeries en bestaat twee jaar. Het restaurant is prima met de metro te bereiken en ligt op wandelafstand van de Grote Markt. Wij springen er binnen voor de lunch maar je kan er evengoed terecht voor een diner of een kleine snack (Le Petit Comptoir).

Koningsgalerij
Beenhouwersstraat

Chef Benjamin Lagarde

Eigenaar van het hotel/restaurant is de Franse familie Flammarion. Chef van de zaak is de Franse Benjamin Lagarde. Hij is 34 jaar en studeerde aan het Lycée hôtelier du Nord Pas de Calais. Julien Burlat (Le Dôme *) treedt in de beginfase op als consultant maar al snel blijkt dat Benjamin Comptoir des Galeries als chef perfect kan runnen. Benjamin Lagarde verdient zijn sporen bij enkele grote Zwitserse huizen om dan verder aan de slag te gaan bij Chalet de la Forêt. Nadien staat hij een jaar achter het fornuis bij Bowery.

Restaurant Comptoir Des Galeries
Benjamin Lagarde
Restaurant Comptoir Des Galeries

Restaurant  Comptoir des Galeries

De menukaart is niet erg uitgebreid maar dat is echt niet nodig. Sowieso is er voor iedereen wel een keuzemogelijkheid die in de smaak zal vallen. Er is ’s avonds ook een menu ‘Découverte du Comptoir’ aan € 56,00 voor 4 gangen verkrijgbaar. Het moment dat wij onze entree maken, zit de zaak al goed vol. Het is al vrij laat op de middag en de meeste gasten zitten aan het hoofdgerecht. Wij nemen plaats aan de open keuken. Het restaurant is licht en ruim ingericht met een grote bar, houten vloeren en mooie kunstwerken aan de muren en biedt plaats voor 50 couverts. De sfeer is gezellig en huiselijk. De restaurantbezoekers zijn zeer gevarieerd: enkele toeristen, een koppel met een kindje, een clubje vrienden, een gezin,… Ik kies als voorgerecht gerijpt en gerookt Holstein rundvlees. Mijn partner gaat voor perfect gebakken coquilles Saint-Jacques. Als hoofdgerecht volgt voor mijn partner Aubrac ossenhaas, Cévennes ui en Comté kaas gratin met verse frietjes. Ik kies voor een klassieke rundstartaar. Opvallend zijn de uiterst verse producten. De porties zijn ruim voldoende. Vermits we in Brussel zijn, kan ik het aanbod van een verse Brusselse wafel met slagroom en warme chocoladesaus niet afslagen. Een luchtige afsluiter van een geslaagde lunch.

Gerijpt en gerookt Holstein rundvlees
Hoegaarden
Gebakken Coquilles-Saint-Jacques

Hotel des Galeries

Wil je ook aan de bekende Beenhouwersstraatje de nacht doorbrengen en een uniek zicht hebben op de Koningsgalerij? Dat kan! Als annex aan het restaurant werd tevens een hotel ingericht. Een boetiekhotel met geklasseerde gevels, dat aansluit bij het hart van een mondiaal historisch monument, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, die gebouwd werden in 1847. Interieurarchitecten Fleur Delesalle en Camille Flammarion tekenen een hotel uit met edele materialen en een moderne inslag, verdeeld over vier verdiepingen, met uitzicht op de Koningsgalerij, op de Kathedraal of op de daken van het Brusselse stadscentrum.

Het hotel 4* telt 23 kamers en suites. In de kamers worden parketvloer en houten binnenluiken gecombineerd met enkele stukken van grote namen uit de designwereld, waaronder Belgische ontwerpers, op maat gemaakte meubels, voorwerpen opgesnuffeld bij antiquairs van de Zavelwijk en keramiek met verschillende geometrische figuren. Elke kamer beschikt ook over een dressing, een apart toilet en een badkamer met badkuip en/of douche, telkens bezet met andere keramische tegels. Gratis wifi is beschikbaar in het hele hotel en elke gast-kamer is voorzien van een Nespresso koffiezetapparaat met gratis koffiepads. Prijzen vanaf € 150,00.Ontbijt wordt in de Comptoir des Galeries geserveerd en biedt verse fruitsappen, eigengemaakte confituren en brood. Info: zie website. Wij logeren er niet maar willen dat graag een volgende keer inplannen!

Hotel Des Galeries
Hotel des Galeries
Hotel des Galeries
Logeren en dineren in het hartje van Brussel op een boogscheut van de Grote Markt en Manneken Pis? Boek snel je kamer en reserveer je lunch of diner! Aanrader!
p

Comptoir des Galeries
Koningsgalerij 6
1000 Brussel
Tel 0032 2 213 74 74
info@comptoirdesgaleries.be
www.comptoirdesgaleries.be

Hotel des Galeries
Beenhouwersstraat 38
1000 Brussel
Tel 0032 2 213 74 70
info@hoteldesgaleries.be
www.hoteldesgaleries.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!