Bij het bereiden van dit gerecht klonk hier “Pink Floyd – The Division Bell” door de speakers mijn lievelingsplaat van Pink Floyd.
Voor 2 personen:
- 150 fusilli
- 200 g gerookte zalm
- 100 g courgette
- 1 ei
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 koffielepel mosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- snuifje gedroogde dille
- peper en zout
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking, verfris onder koud stromend water en laat in een vergiet uitlekken.
- Kook het ei 10 minuten en laat afkoelen in koud water, pel en snijd in partjes.
- Meng mayonaise, mosterd, wijnazijn en gedroogde dille.
- Kruid met peper en zout.
- Rasp of snijd de courgette in fijne staafjes.
- Breng een potje met gezouten water aan de kook, voeg courgette toe, laat het water terug aan de kook komen, giet onmiddellijk af en en verfris met koud stromend water.
- Meng de courgette en dressing door de pasta.
- Snijd de zalm in reepjes en meng door de pasta.
- Garneer met het eitje.