© De Winter Laura

Marijn Coertjens

vergaarde naam en faam over de hele wereld en leidde de afgelopen 5 jaar de chocolade-afdeling in één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld, The Peninsula Hong Kong. Met zijn chocoladesculpturen en patisseriekunstwerkjes landde hij al meerdere malen op de eretribune in Belgische kampioenschappen en ook op wereldniveau ging hij al met gerenommeerde prijzen lopen. Zo behaalde Marijn in 2015 brons op de World Chocolate Masters en goud op de Belgian Chocolate Masters, wat hem regerend Belgisch kampioen maakt.

Eindelijk zet de meesterchocolatier de stap om zijn eigen zaak te starten en dit in een prachtig 17e-eeuws pand in hartje Gent. Voor de 35-jarige Marijn is dit een evidente keuze: “Tien jaar geleden trok de charme van Gent me al aan om er in de toekomst een zaak te straten. Na al de avonturen in het buitenland is nu de tijd rijp om hier effectief neer te strijken. Gent bruist ook op culinair vlak, dus het is een perfecte match.” De omschrijving van de Gentse winkel klinkt alvast om duimen en vingers bij af te likken, want naast een toonbank vol pralines en andere zoetigheden zijn er ook verschillende soorten taarten en andere patisserie.
Marijn stapt in dit avontuur samen met zijn vrouw Christa Muyldermans, eveneens patissier/chocolatier. Christa leidde eerder de productie in een patisserie-chocolaterie in Hong Kong. Samen zijn ze vastbesloten Gent en omstreken te veroveren met hun hemelse creaties!

© De Winter Laura

© De Winter Laura

Van het Braziliaans regenwoud tot het Indisch subcontinent

Elke praline heeft een verhaal. Naast de verrassende smaken word je dankzij het visuele aspect van deze kleine kunstwerkjes meteen ondergedompeld in een bepaalde atmosfeer. “Tijger” voert je dankzij het tijgermotief mee naar het Indisch subcontinent. Hier leven deze prachtige dieren, maar het is ook de herkomst van de Indische Chai thee die in de praline verwerkt zit. Met het piratenzegel op de rumpraline “Rum of the Caribbean” zit je plots op een piratenboot voor de kust van de Caraïben. “Macaw” met een stilistisch beeld van een groene papegaai verwijst dan weer naar de limoen, die net als deze Macaw papegaai uit Brazilië afkomstig is.

Praktisch:
Marijn Coertjens patisserie chocolaterie
Open vanaf 16 februari 2017
Burgstraat 151
9000 Gent
marijncoertjens.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!