Doorheen de jaren hebben we al meer dan 1.500 recepten op onze website verzameld. We publiceerden hapjes, voorgerechten, pastarecepten, soepen, desserts en nog zoveel meer. Doel was steeds om deze recepten voor iedereen toegankelijk te maken. Je hoeft heus geen keukenprinses te zijn om een lekker én eenvoudig gerecht op tafel te krijgen. Door drukke agenda’s lukt het ons jammer genoeg niet altijd vers te koken. Dit lossen we dan op door de bestelling van een maaltijdbox. Voor deze week hebben we de maaltijdbox van Marley Spoon besteld. Je kan een keuze maken uit minstens 30 recepten met vis, vlees of een vegetarische variant. De ingrediënten worden vers bij je thuis geleverd! Ideaal!
Verse ingrediënten

Bij Marley Spoon hecht men enorm belang aan verse ingrediënten van kwaliteitsvolle producenten. Hierbij genieten biologische producten de voorkeur. Om mee te gaan met de natuur is er ook een voorkeur met seizoensgebonden ingrediënten te werken. En om je box inspirerend te houden komen ook vergeten groenten en vleesvervangende alternatieven aan bod. Zuivelproducten zijn ambachtelijk gemaakt, vis en vlees zijn kwaliteitsvol en zoveel mogelijk gecertificeerd. Graanproducten zijn er zonder additieven en verse kruiden worden per gerecht op maat gemaakt.

Hoe ga je te werk?

Bestel wekelijks jouw maaltijdbox en maak een keuze uit minstens 30 recepten. Je kiest uit vlees, vis, gezond, kindvriendelijk of simpel & snel. Je kan gerechten van diverse categorieën aanklikken, alsook je leveringsdag bepalen. Een week (of weken) overslagen doe je online in een eenvoudige muisklik. Zowel in Vlaanderen als in Brussel worden maaltijdboxen geleverd. De recepten zijn makkelijk te bereiden in 6 stappen en de bereidingstijd varieert om en bij de 30 à 40 minuten. Je kan bestellingen tot 8 weken vooruit plannen! Je kan boxen voor 2 personen bestellen. Prijzen vanaf € 41,95/bestelling. Voor de huidige kortingen bezoek www.knack.be.

Mijn ervaringen

Wat ik zo interessant vind aan de maaltijdboxen van Marley Spoon is de keuze uit meer dan 30 gerechten per week. Wil je vlees? Vis? Of liever een handige vegetarische schotel? Dat kan allemaal. Ook kan je een keuze maken uit simpele en snelle gerechten. Dat is voor mij enorm belangrijk en daarom mijn favoriete categorie. Daarnaast zijn de bereidingen makkelijk te volgen met de 6 stappen. Geen uren snijwerk, geen uren voorbereidingstijd maar voor een avond na het werk wel een snelle én verse maaltijd op tafel. Zo maakten we deze week flammkuchen met chorizo, courgette en tomaten. De receptkaarten zijn online te vinden. Geen papieren versie in de box om papierverspilling tegen te gaan.

Recept Spaanse chorizoflammkuchen (2 personen)

Ingrediënten

 • 1 chorizo
 • 2 tomaten
 • 1 courgette
 • 1 beker crème fraîche
 • Flammkuchendeeg
 • Kippenbouillon(poeder)
 • 10 g peterselie

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 210 °C en snijd de chorizo in fijne sneden.
 2. Snijd de courgette en de tomaten en fijne plakjes en vermeng met 1 el azijn en een snuifje zout.
 3. Meng de room met een halve tl olijfolie en wat kippenbouillon(poeder).
 4. Rol het deeg uit en bestrijk met de room.
 5. Beleg het deeg met de plakjes tomaat en courgette en bak 20 minuten in de oven. Leg er de laatste 10 minuten de chorizo bij.
 6. Garneer de flammkuchen met een blaadje peterselie en dien op!

Wil je onze flammkuchen eens proberen? Maak deze flammkuchen uit de Elzas!

Meer informatie

Marley Spoon

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!