Het voorbije weekend waren we te gast in het gloednieuwe hotel Martin’s Rentmeesterij in Bilzen (Limburg). Het is een zonnige winterdag als we in de Rentmeesterij arriveren. Het hotel, de wellness en het gastronomisch restaurant zijn ondergebracht in de strakke nieuwbouw aan het historische 13de eeuwse rentmeestershuis van Landcommanderij Alden Biesen. Het hotel is rustig gelegen en enkele wandelaars genieten van het zonnetje. Parkeren kan gratis, vlot en makkelijk op de ruime hotelparking aan de ingang van het hotel.

Martin’s Rentmeesterij

Martin’s Rentmeesterij heeft 72 comfortabele kamers en 3 junior suites in het historische beschermde deel van het hotel. Daar zijn ook de bar, de vergaderzaal en de banketzalen ondergebracht. De nieuwbouw omvat eveneens de SPA met zwembad, sauna en dampbad. Schoonheidsbehandelingen en arrangementen zijn eveneens mogelijk.

De inkomhal met lounge is zeer ruim en licht ingericht. Grote glaspartijen kijken uit op de tuin en de natuur van de omgeving. We worden welkom geheten en een brochure met wandeltips wordt ons meegegeven.

Wij krijgen een aangepaste ruime kamer met kingsize bed, flatscreenTV, bureau, ingemaakte kasten, ruime badkamer met inloopdouche (met handgrepen en douchestoel) en toilet met handgrepen. Zo’n aangepaste kamer is altijd welkom omdat de mobiliteit van Mr Meersmaak nog niet optimaal is. Douchen zonder je zorgen te maken om te vallen, is al een luxe op zich! De kamer is modern en sfeervol ingericht met lichte tinten en aangename kleuren.

Martin’ SPA

Het hotel heeft een eigen SPA met zwembad, sauna en dampbad. Je kan er terecht voor een rijke waaier aan behandelingen, relaxatiesessies, massages,… Voor buitenstaanders € 35,00/dag. Voor hotelgasten gratis ter beschikking. Elke dag van 7u tot 22u. Badkledij is verplicht! In de SPA kan je na een drukke dag tot rust komen met zicht op de Limburgse natuur.

Gastronomisch restaurant AKKO

Tafelen doen we die avond in het gastronomisch restaurant AKKO waar chef Kevin Bonanno de plak zwaait. Sous-chef Arjen Greve en Jolien Jeurissen staan hem bij. Kevin Bonanno wil de weelderige natuur rondom Akko in zijn keuken binnentrekken. Zo zal hij zoveel mogelijk werken met Limburgse producten en geeft hij groenten een belangrijke plaats in zijn gerechten.

Oorsprong van de naam AKKO

Zoals een medewerker ons vertelde is AKKO een stad in het beloofde land waar kruisvaarders naartoe trokken. Er werd door de commanderij een veldhospitaal opgericht om mensen weer op de been te helpen met o.a. goede zorgen, spijs en drank. Vandaar de naam!

Restaurant met warm interieur

Het restaurant heeft een bijzondere indeling in L-vorm waarbij het gedeelte aan de open keuken ingericht is met tafeltjes voor 2 tot 4 personen en waarbij het gedeelde aan de inkom gericht is op grotere gezelschappen. Wij nemen plaats aan een tafeltje voor 2 met zicht op de open keuken. Opvallend is de rust die de chef en zijn team uitstralen. Dat hebben we weleens anders gezien. De partner van de chef runt de zaal en houdt alles minutieus in het oog. Zij is charmant en vriendelijk en stelt je op het gemak. We voelen ons welkom en genieten van de avond!

Menu of à la carte

Het restaurant richt zich niet enkel op hotelgasten maar op iedereen die betaalbaar gastronomisch wil tafelen. Gasten kunnen kiezen uit een van de menuformules in 3, 4 en 5 gangen voor respectievelijk € 45,00, € 55,00 en € 65,00 euro of à la carte uit vier voor- en vier hoofdgerechten en enkele desserts. Op de kaart zowel inventieve bereidingen als klassiekers. Voor wie langer wil genieten van al dit lekkers behoren gastronomische arrangementen met overnachting in dit prachtige hotel tot de mogelijkheid.

Wij genieten van een diner in het hotel en starten met amuses van zelfgemaakte crackers met een crème van parmezaan en een kroepoek van paprika en een tapenade van olijven. Als voorgerecht, een gemarineerde zeeduivel met quinoa met radijzen, bieten en een sorbet van bergamot. We drinken er een jonge, witte Soave uit 2017 bij. Een Italiaanse soepele wijn met smaken van citrus, perzik en abrikoos. De wijnpairing is optimaal en het voorgerecht is hemels! Als hoofdgerecht volgt een 100 dagen kip met een vleeskroket van de bout en structuren van wortel. Hierbij drinken we een rode Bordeaux Sirius uit 2015. We proeven rood fruit en houttoetsen. Het dessert is ook een blijver, een mousse van mandarijn, meringue, speculoos en chocolade bros (luchtbellen). Mmmm! Hierbij drinken we een dessertwijn maar niet de gekende plakkerige dessertwijn maar een zachte L’Eté Gascon, Domaine De Pellehaut 2017.

Bar Martin’s Rentmeesterij

We vinden het altijd leuk in een hotel de bar te bezoeken. De bar van Martin’s Rentmeesterij is gelegen in het historische gedeelte van het hotel waar mixologist Elias Edlbi instaat voor de bereiding van de cocktails. Op de kaart cocktails en mocktails, warme dranken en een ruim assortiment bieren. De inrichting van de bar is helemaal ons ding. Warme en donkere tinten en fluwelen zeteltjes om te relaxen. Top!

Ontbijt

De volgende ochtend ontbijten we in hetzelfde restaurant. Ontbijten kan in het weekend tot 10u30. Heb je zin in een omelet of een spiegeleitje? Dat wordt à la minute klaargemaakt. Keuze heb je verder uit stokbrood, pistolets, croissants en koffiekoeken met kaas, zalm, charcuterie, granen, joghurt, vers fruit enz. Zelfs een glaasje cava behoort ’s morgens tot de mogelijkheden. Ook aan water en spuitwater is gedacht.

Te doen en te zien in de omgeving

Martin’s Rentmeesterij is een toeristische bezienswaardigheid op zich. De Landcommanderij werd tussen de 13de en 18de eeuw door de Duitse Ridderorde gebouwd, een orde die oorspronkelijk gewonde kruisvaarders verzorgde en nadien ook militair actief was. De site werd ondertussen prachtig gerenoveerd en omgetoverd tot een cultureel, toeristisch en conferentiecentrum. De gebouwen staan sinds 2000 geklasseerd als beschermd erfgoed. De Waterburcht en de verschillende bijgebouwen liggen op wandelafstand van Martin’s Rentmeesterij en zijn eenvoudig te bereiken door de tuinen. Wandelroutes van 4 km tot 16 km worden aangegeven. Overigens het wijnkasteel van Genoels-Elderen is eveneens het bezoeken waard.

De regio rond dit uitzonderlijke domein blaakt ook van de activiteiten. Natuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in de vele natuurparken, boomgaarden en fietspaden. Je ontdekt de streek dan ook het best op de fiets. Maar Bilzen bekoort ook de fans van winkelplezier (Maasmechelen Village ligt op een boogscheut) en van gastronomie, cultuur en geschiedenis.

Martin’s Rentmeesterij ligt op amper 10 minuten van Maastricht en een half uurtje van Luik, Tongeren en Hasselt. Het hotel is ook eenvoudig te bereiken vanuit Keulen, Bonn, Düsseldorf of Eindhoven.

Onze beleving

De restaurantbeleving is er eentje dat we sterk aanraden. De bediening is vriendelijk en behulpzaam en de chef weet van wanten. Hij weet zijn team in goede banen te leiden en straalt rust uit. Dit heeft ook zijn effect op de gasten die in perfecte omstandigheden en een aangenaam kader kunnen genieten van lunch of diner. Het hotel biedt met zijn moderne en comfortabele (aangepaste) kamers een uitvalsbasis om de omgeving verder te ontdekken of te genieten van de SPA. Vriendelijk en attentvol onthaal!

Meer informatie

Martin’s Rentmeesterij

Kasteelstraat 2

3740 Bilzen

0032 89 44 21 21

mrm@martinshotels.com

Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!