Chileense wijnen

Chileense wijnen

Vorige week was Meersmaak te gast bij Balls & Glory te Brussel voor een wine tasting van Chileense wijnen. Wijn drinken doen we soms, maar eerder bij speciale gelegenheden. Expert op dat vlak zijn we hoegenaamd niet. Al moeten we toegeven dat we meer en meer het plezier vinden om diverse wijnen te vergelijken, te proeven en te combineren met gerechtjes. Typisch aan de wijnen die we proeven is het feit dat deze wijnen hoofdzakelijk gemaakt zijn van de druif: Carignan uit de Maule Vallei. Kenmerkend voor de vallei zijn de hete zomers met avonden die flink afkoelen. Eerlijk gezegd, nooit van de druif gehoord. Het is trouwens pas in de periode 1995-1997 dat de eerste Carignan-wijnen worden gebotteld. De wijnen worden ondergebracht in “VIGNO Vignadores de Carignan” in 2011. Om hierbij toe te treden zijn een aantal regels te respecteren gaande van de wijngaarden, over de samenstelling van de wijn enz.

De wijnen die wij proeven zijn:

  • VIGNO La Soledad Cauquenes UNDURRAGA: € 25,00 (nog geen importeur bekend).
  • VIGNO Sauzal DE MARTINO: € 22,00 (te koop bij Matthys Wijnimport www.matthys-wines.be)

Wij proeven een karaktervolle wijn met dieprode kleur die fluweelzacht in de mond komt. De gehaktballen, ook niet te versmaden, passen perfect bij de wijn overigens. Foodparing ten top!

Hoe omschrijft VIGNO de druif Carignan?

Chilean Carignan is a gent with an iron armor. With a deep character. In the palate, he walk with strong steps, with tannin of noticeable heights. He is a man of the land, a countryman. Not a noble, not a courtier!VIGNO Vignadores De Carignan

Daar zijn we het helemaal mee eens!

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!