Mijn zoon is er zot op en deed zelf al verdienstelijke pogingen om meringue te maken. De receptuur zocht hij op internet. Het resultaat was behoorlijk maar niet zoals hij verhoopt had. Vandaag maak ik speciaal voor hem meringue. Het recept baseer ik op het boek ‘Meringue’ van Kosmos Uitgevers. In dit zoete boek geven de Meringue Girls recepten, tips en instructievideo’s voor de heerlijkste meringue, citroenschuimtaarten,…. Meringue maken is immers een nieuwe baktrend.
Het recept volgen is haalbaar en zelfs de zoon gaat er prat op dat zijn meringues zo ook zullen lukken. Eerst zien waar het mij brengt. De foto op de kaft doet me alvast watertanden. Het kleuren van de meringue vraagt even wat doorzicht maar uiteindelijk wijst het zich uit. Zeker als je de instructievideo bekijkt:


Draai je spuitzak binnenstebuiten en trek er enkele strepen kleurstof op . Keer terug om en vul met het meringuemengsel. Spuit toefjes op het bakpapier en zet in een oven van 100 °C (minimum 40 min.) totdat je je meringue zonder moeite van het bakpapier kunt halen.

Ik ben tevreden van het resultaat en de zoon nog meer. Ik zie hem regelmatig de kast induiken om snel een stukje weg te kapen. Altijd een goed teken!

Meer informatie:

Meringue – Zoet, zalig en oogverblindend schuim
Alex Hoffler – Stacey O’ Gorman
Kosmos Uitgevers
€ 14,99
ISBN 9789021555973

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!