Na een langdurige ziekenhuisopname hebben we begin november voor de eerste keer tijd om samen van een rustige vakantie te genieten. We willen met het gezin op vakantie maar dat hoeft zeker niet te ver te zijn. Graag ook in een rustige omgeving en in een woning met voldoende comfort en luxe. Dat vonden we allemaal bij het vakantiepark Landal Coldenhove van Landal GreenParks. O ja, het verblijf is ook enorm betaalbaar. Ook al is het herfstvakantie!

Landal GreenParks

Landal GreenParks is een dynamische organisatie die toonaangevend is in het management, beheer en verhuur van bungalowparken. Ruim 85 parken in 9 landen met in totaal ca. 13.700 bungalows. Met 55 parken in Nederland bezet Landal de eerste plaats van de Nederlandse aanbieders van bungalowparken. Buiten de landsgrenzen beschikt Landal over parken in Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Denemarken, Hongarije en Engeland. Zeven van de parken beschikken over een camping, met in totaal ruim 1.450 campingplaatsen.De organisatie onderscheidt zich van andere aanbieders door het open karakter van de parken. De begrippen rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken die daar bij horen. En met 2,8 miljoen gasten per jaar en 14 miljoen overnachtingen mag je wel degelijk van een succes spreken. Wij kiezen voor een verblijf bij Landal Coldenhove.

Landal Coldenhove

Op circa 30 kilometer van Arnhem ligt Landal Coldenhove midden op de Veluwe. Het vakantiepark ligt tussen de wildroosters in, dichter bij de natuur kan bijna niet! Ook faciliteiten zoals bowlingbanen, overdekt zwembad en indoorspeelparadijs ontbreken niet. Landal Coldenhove ligt midden in de dennen- en loofbossen bij Eerbeek. Vanuit onze thuisbasis rijden we 2u15 en komen in vakantiestemming aan. De check-in verloopt goed en het wachten gaat snel vooruit. Het is druk maar de medewerkers zijn het duidelijk gewoon om er op piekmomenten te staan. We rijden door de openstaande bareel en rijden tot de parkeerplaats naast onze bungalow.

In de natuur

Bijzonder aan de Landal GreenParks is de ligging in de natuur. En dat was ook één van onze criteria. We hadden nood aan groen en bossen om tot rust te komen en weer energie op te doen. En dat is net wat we bij Landal vonden. Onze bungalow is gelegen op 100 m van het bos en aangelegde wandelwegen. De Veluwe is op een boogscheut gelegen en brengt ons onmiddellijk in relaxmodus. We genieten van de natuur en het bos in de herfst. Het zonnetje schijnt en we vinden zelfs een paddenstoel met witte stippen. Het kaboutertje ontbreekt nog! We wandelen door het bos, zelfs met een rolwagen en dat lukt allemaal. We genieten met volle teugen!

Bungalow extra toegankelijk

We boeken een extra toegankelijke luxe bungalow. Voordeel is dat ook de rolstoel mee kan. De bungalow is ruim genoeg en de draaicirkels zijn in orde. Verder heeft de slaapkamer een elektrisch verstelbaar hoog/laagbed, inloopdouche met stoeltje en toilet met handbeugels. De bedden zijn opgemaakt (oef) en er is een handdoekenpakket voorzien. Het toegangspad naar de bungalow is verhard. Een hele geruststelling om zo op vakantie te kunnen gaan. Dat bespaart het gesleur van thuis uit met allerhande extra attributen. De bungalow is geschakeld en heeft 4 slaapkamers en twee badkamers. WIFI is gratis en inloggen gaat vlot en makkelijk! Ook de houtkachel kan ons bekoren. In het supermarktje bij de ingang kopen we houtblokken en het aansteken gaat vanzelf. Hier kunnen we ons perfect de komende dagen amuseren.

Activiteiten in het park

Op het domein worden er gedurende ons verblijf heel wat activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze gaan van pompoenen uithollen tot een halloweentocht, workshops, speurtocht, … Onze kinderen zijn al iets ouder en vermaken zich best zonder die extra’s maar ik kan me voorstellen dat dat voor sommige kinderen én ouders soelaas biedt. Een binnenzwembad is ook aanwezig! Stel je daar geen groots indoor zwemparadijs bij voor maar een gemoedelijk bad met kleine glijbaan, bubbelbad en plonsbad voor de allerkleinsten. Net genoeg voor een uurtje zorgeloos vertoeven. Een nieuwe speeltuin met groot terras en springkussen is een andere optie. De nieuwe Brasserie is een troef! Mooi en modern ingericht met vriendelijk personeel. Wij dronken er een warme chocolademelk als vieruurtje en dineerden er op woensdagavond. We genoten van een kom dampende soep, geitenkaas met spek en een hamburger van de chef. Aanrader! Bowlingen deden we trouwens ook! Met digitale schermen en puntentelling een flink uurtje (leed)vermaak! Wat we nog leuk vonden was de mogelijkheid om een gourmetpakket te bestellen in het supermarktje. Deze bestaat uit gourmet, groenten, boter, stokbrood, saus en de huur van een gourmetstelletje. Gezellig!

Lekkere adresjes in de omgeving

Buiten het park kunnen we een bezoek aan de stad Zutphen aanraden. We gingen er ’s avonds tweemaal uit eten en gingen er in de namiddag shoppen.  Op 30 minuutjes rijden ben je ter plaatse. Zutphen is gelegen aan de Ijssel en is een bekende Hanzestad. Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook regelmatig aangeduid als de Torenstad. Omdat er in het centrum van Zutphen weinig tot geen moderne hoogbouw staat, zijn de historische torenspitsen van de gebouwen goed zichtbaar en vormen zo de skyline van Zutphen. Gemoedelijk stadje met prima restaurants: Chapoo en Rocca. Ons kon de stad meer dan bekoren!

In de nabije omgeving van Zutphen, in Brummen kan je de lekkerste verse pannenkoeken verorberen. Dat kan bij de Reuvershoeve waar men al jaar en dag ambachtelijke pannenkoeken bakt. Oma deed het al sinds 1967 en nu is reeds de derde generatie aan het bakken. Parkeren kan zonder problemen voor de deur. Ook een prima stopplaats voor fietsers.

Wij zijn gecharmeerd door onze vakantiewoning en ons verblijf op Landal Coldenhove. We voelden ons meteen thuis in de bungalow en de mooie omgeving. Ideaal voor familietrip of vriendenweekend!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!