Mosselseizoen

Eerste oogst op Oosterschelde ‘klein maar fijn’

Vandaag werd op de Oosterschelde de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist, hét moment waar jaarlijks mosselliefhebbers in België en Nederland likkebaardend naar uitkijken. Zij kunnen zich alvast verheugen op een mooie gevulde mossel, al moet die de komende weken nog wat aansterken. Voor biersommelier Ben Vinken vormen ‘mosselen natuur‘ en een witbiertje het perfecte koppel.

“De smaak is uitstekend en de schelpen zijn mooi gevuld, maar op de echt grote mosselen is het nog even wachten,” zegt mosselkweker Nico van Zandvoort. “De schelpen zijn nog aan de kleine kant, mogelijk vanwege de weinige regenval de afgelopen weken. Nu het wat minder heet en droog is, gaat het voedselaanbod in de kweekgebieden toenemen en wordt de groeiachterstand snel ingelopen.”

De twee Belgische winnaars van het populaire TV-programma “Mijn Pop-Up restaurant” maakten voor de gelegenheid mosselen klaar op de barbecue met een speciaal witbier. De bekende biersommelier Ben Vinken was onder de indruk van hun keuze. “Witbier met mosselen is een ideale combinatie. De lekkere zuren van een witbier passen uitstekend bij de zilte smaak van de Zeeuwse mosselen.”

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!