Mosselseizoen

Kwaliteit

Vandaag start het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselsector is erg tevreden over de kwaliteit en het fraaie vleesgewicht die de mossel in de schelp bevat. De sector is opgetogen dat het seizoen weer van start gaat en de consument weer kan genieten van een heerlijk pannetje met nieuwe oogst. De proefmonsters die vorige week van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat.

Zeeuwse mosselen

Het pannetje Zeeuwse mosselen blijft een populair gerecht. De komende weken gaan miljoenen kilo’s mosselen naar de Belgische markt, waar de mossel verankerd is in de eetcultuur. In Nederland is er jaarlijks een lichte stijging in afzet. In beide landen voert de mosselsector een promotiecampagne om de consument te inspireren mosselen vaker op het menu te zetten. De Zeeuwse mosselkwekers vissen nu hun mosselen van de percelen om ze vervolgens naar de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke te brengen. Vanaf morgen is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem verkrijgbaar bij visspecialist, supermarkt en restaurant.

Mosselseizoen

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!