Voor 4 personen

tomatensaus met gehakt:
– 400 gr gehakt
– 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400 gr)
– 1/2 paprika rood
– 1/2 paprika geel
– 1 wortel
– 2 geperste teentjes look
– 1/2 bouillonblokje (kip)
– 1 theelepel worcestersaus
– een snuifje chilipoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 koffielepel aardappelzetmeel

kaassaus kan je hier vinden maar maak de helft

– een aubergine
– 700 gr aardappelen
– gemalen kaas
– geraspte parmezaanse kaas
– paneermeel

Schil en kook de aardappelen juist gaar, laat ze afkoelen.
Kuis de groenten en snijd in blokjes (paprika, wortel, ajuin).
Bak het gehakt los in een kookpot, stoof de look en de groenten even mee, voeg het blik gepelde tomaten en paprikapoeder toe. Laat 25 minuten onder deksel sudderen.
Voeg nu chilipoeder, worcestersaus en bouillonblokje toe en laat nog even koken.
Los het aardappelzetmeel op in wat water en bind de saus. Kook nog even op.
Snij de aubergine in de lengte in dunne schijven en bak ze aan in wat olijfolie. Snij de aardappelen eveneens in schijfjes. Beleg nu een ovenschotel met de aardappelschijfjes, giet er een deel tomatensaus over, leg nu een laag aubergine en giet daar een deel van de kaassaus over. Beleg nog eens met schijfjes aardappel en overgiet de rest van de kaas- en tomatensaus over.
Bestrooi met gemalen kaas, geraspte parmezaan en wat paneermeel.
Verwarm de mousakka in een oven van 180°C in ca 25 minuten.
Zet eventueel nog even onder de grill voor een mooi korstje.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!