Niet te pikant, het mag scherp zijn. Maar de tranen mogen niet in mijn ogen staan.
Voor 2 à 3 personen:

  • 1 soepbeker rijst
  • 1/2 kipfilet 
  • 100 gr prei
  • 100 gr witte selder
  • 1 wortel
  • handvol diepvries erwtjes
  • hot chilisaus
  • sojasaus
  • Thaise vissaus  
  • arachideolie
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, Maar doe dit een paar uur voor je dit nasi goreng recept klaarmaakt, op die manier is de rijst mooi droog.
  2. Snijd de kip in reepjes en kruid met twee koffielepels hot chilisaus en twee koffielepels sojasaus.
  3. Kuis en snijd de prei, selder, wortel in brunoise (kleine blokjes).
  4. Kook de erwtjes 3 minuten in licht gezouten water, giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water. 
  5. Doe een scheutje olie in een pan of wok en roerbak de kip juist gaar, doe ze uit de pan en houd warm in de oven.
  6. Giet terug een scheutje olie in de pan en roerbak de groenten.
  7. Voeg de rijst toe, kruid met 6 koffielepels sojasaus en 2 koffielepels vissaus, roerbak.
  8. Voeg op het einde de erwtjes en de kip toe en warm nog even goed door.

Lekker met een spiegelei en zoetzure saus.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!