Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek die vanmiddag in Antwerpen feestelijk werd afgesloten, was letterlijk en figuurlijk een historische editie: maar liefst dertig schepen, waaronder vier authentieke houten zeilschepen van meer dan honderd jaar oud, losten er hun lading Zeeuwse mosselen vlak bij het MAS.

Om die boodschap kracht bij te zetten, toerde een hele week een mosseltruck door Vlaanderen, waarbij bekende chefs het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. De afgelopen vijf dagen was het smullen in achtereenvolgens Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent en Antwerpen. Na de chefs Giovani Oosters, Peter Van der Staey, Gregory Schatteman en Jan Verhelst, was vandaag Jo Bussels aan de beurt om voor de traditionele mosselen ‘een nieuw jasje’ te bedenken.
Jo Bussels: “Zeeuwse mosselen zijn een heel mooi natuurproduct met heel veel mogelijkheden. Ik vind het plezierig om mensen te verrassen met originele smaakcombinaties maar toch eenvoudige bereidingen. Zoals vandaag met mijn recept van Zeeuwse mosselen met groene appel en gerookte paling.”

Ook Ann Van Elsen heeft duidelijk de smaak te pakken: “Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de start van het mosselseizoen maar ik eet ze eigenlijk het hele jaar door. Vaak maak ik ze zelf klaar omdat het zo makkelijk en snel is. Traditioneel meestal maar nu ik het creatieve gerechtje van chef Jo Bussels heb geproefd, ga ik ze toch ook vaker eens op een andere manier bereiden.”

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!