Negrita rum

Negrita

Is een merk van Caribische rum dat in 1857 werd ontwikkeld door de Franse likeurexpert Paul Bardinet. In dat jaar worden de Franse havens overspoeld door heel wat exotische producten, maar het is de alcohol, op basis van suikerriet die de interesse wekt van Paul Bardinet uit Limoges.

Tafia

Op dat moment werd deze alcohol, toen genaamd « tafia » , beschouwd als een eau-de- vie met een ruwe smaak, vooral gedronken door de piraten, matrozen en zeerovers. Paul Bardinet waagde het toch om het te proeven en zag meteen de waarde van deze alcohol in. Als een echte alchemist ging hij op zoek naar de beste samenstelling. Deze alcohol onthult een ongeëvenaarde finesse en karakter wanneer hij zorgvuldig op eikenhouten vaten gerijpt wordt. Zo ontstond Negrita rum.

Koken

Vandaag is Negrita rum een onmisbaar ingrediënt voor alle gastronomische recepten en parfumeert zij zowel prachtige desserten als heerlijke warme cocktails. Haar warme en zonnige aroma’s bezorgen alle bereidingen een smakelijke en exotische toets: dankzij haar herhaaldelijk beloonde kwaliteit zijn de aroma’s van Negrita rum bestand tegen koken, daar de alcoholdampen verdampen.

Paul-Bardinet

Paul Bardinet

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!