Cookle

Cookle de missing link tussen de smartphone en het kookboek

Next Apps, een Oost-Vlaams app bedrijf dat zich specialiseert in apps die het leven eenvoudiger maken, heeft Cookle gelanceerd. Cookle is een mobiele app die het mogelijk maakt om via smartphone of tablet recepten op te zoeken in de papieren kookboeken die je thuis hebt staan. Hiermee blaast Next Apps een frisse wind door de culinaire boekensector. In de disruptieve markt van technologie en online media, ontstaan goede ideeën dikwijls bij niet-gevestigde spelers. Door out-of-the-box te denken leidt een nieuwe invalshoek plots naar nieuwe dienst of een nieuw product. Een van die nieuwe diensten is Cookle.

Cookle is een snelle, mobiele applicatie die een index van gerechten en ingrediënten van kookboeken bevat. Stel dat je in de supermarkt asperges ziet liggen, dan zal Cookle vertellen welke gerechten in je kookboeken asperges bevatten. Vervolgens zal Cookle ook tonen welke ingrediënten je nodig hebt om het gerecht te maken. Next Apps is al in gesprek met enkele uitgevers die erg geïnteresseerd zijn in mogelijkheden van Cookle.

Cookle
Cookle

Iedereen kent wel de kookboeken die barstensvol papiertjes zitten. In Cookle kan je je favoriete gerechten bundelen in een favorietenlijstje, op die manier is er nu eindelijk een manier om deze onhandige bladwijzertjes makkelijk te raadplegen. Later behoort het toevoegen van eigen notities ook tot één van de mogelijkheden. Op termijn zal Cookle evolueren naar een culinair platform dat hobbykoks, chefs en uitgeverijen online en op een hedendaagse manier met elkaar verbindt.

Wim Van Buynder

Next Apps

Zo ontstaan er allerhande leuke mogelijkheden. Je kan op termijn bijvoorbeeld zien welke de favoriete gerechten van je vrienden zijn, welke kookboeken ze leuk vinden, welke ingrediënten ze veel gebruiken.

Respect voor auteurs en uitgevers

Een bijzonderheid van Cookle is dat de belangen van uitgevers en auteurs gerespecteerd worden. Cookle bevat alleen de titels en de ingrediënten. De recepturen en beschrijvingen worden niet in opgenomen in de app, zodat je nog steeds het kookboek moet hebben om het gerecht klaar te kunnen maken. Cookle wil niet alles digitaliseren. Koken is juist een ervaring die rust en vriendschap moet creëren. En gedrukte kookboeken horen daar nog steeds bij. Daarom zijn ook de uitgevers erg enthousiast over dit idee. Cookie is beschikbaar in de App Store en op Google Play.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!