Vis-expert Bart van Olphen brengt in zijn nieuwste visboek een ode aan duurzaam gevangen vis-uit-blik. Vis uit blik laat je kennismaken met de verrassende culinaire mogelijkheden van deze klassieker uit de voorraadkast. Naast heel veel kookplezier biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Bart van Olphen zet zich al jaren in voor de consumptie van duurzaam gevangen vis. In 2008 ontving hij de onderscheiding voor meest duurzame seafood ondernemer ter wereld. Zijn reizen naar visserijgemeenschappen over de hele wereld inspireren hem om visproducten met een verhaal te ontwikkelen.

Tijdens een van deze reizen dook hij voor zijn nieuwste boek in de rijke historie van visconserven in landen als Spanje en Portugal waar de liefde voor goede kwaliteit vis-uit-blik al van generaties op generatie wordt overgedragen. In Vis uit Blik neemt Bart de lezer mee naar deze wereld. Ook recepten komen volop aan bod. Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht. Vijfenzestig verrassend lekkere en eenvoudige gerechten waarbij verse ingrediënten worden gecombineerd met onder andere tonijn, zalm, krab, garnalen, makreel en sardines uit blik.

Wie is  Bart van Olphen?

 

Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Zijn kennis en ervaringen legde hij vast in de bekroonde kookboeken Fish Tales, Het Nederlandse Viskookboek en Werken met vis. Volg Bart van Olphen ook online via zijn website, Twitter, Facebook en Instagram. Meer vis-inspiratie? Kijk naar BartsFishTales op Instagram waar Bart in 15 seconden in de: “shortest cookshow in earth” de lekkerste visgerechen maakt.

Prijs: € 16,99
ISBN: 9789021557175

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!