Gebaseerd op een recept uit het derde boek van Quyên “Uit liefde voor Vietnam” van het restaurant Little Asia in Brussel. Vandaag is Quyên te gast in het TV-programma: “Heylen en de herkomst”.
Noedelsoep met rundvlees
Voor 4 personen
Voor de bouillon:
- 300 g runderschenkel
- 1 ajuin
- 50 g verse gember
- 1 kruidnagel
- 3 steranijs
- 1 kaneelstok
- 2 koffielepels zout
- mespuntje sambal
- 1 koffielepel rietsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- Pel de ui en snijd in twee.
- Laat de platte kanten kleuren in een pan zonder vetstof (dat mag wat zwart zien).
- Doe de schenkel samen met de gekleurde ajuin, gember, zout, kaneelstok, kruidnagel, sambal en steranijs in een pot.
- Voeg 2 liter water toe en laat twee uur zachtjes koken onder deksel.
- Voeg de suiker en de vissaus toe.
- Zeef de bouillon en proef. Indien te zout voeg dan wat water toe of kruid hem indien nodig wat bij.
- Snijd het vlees van de schenkel in kleine blokjes.
Voor de soep:
- 100 g rundvlees in dunne plakjes
- 300 g rijstnoedels
- 3 lente-uitjes
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Schik wat noedels, rundvlees en vlees van de bouillon in een soepkommetje.
- Overgiet met de hete bouillon.
- Garneer met ui.
Meer informatie : Uit liefde voor Vietnam | Uitgeverij:Purple Pumpkin | ISBN: 9789082349504 | Prijs: € 24,95