Gebaseerd op een recept uit het derde boek van Quyên “Uit liefde voor Vietnam” van het restaurant Little Asia in Brussel. Vandaag is Quyên te gast in het TV-programma: “Heylen en de herkomst”.

Noedelsoep met rundvlees

Voor 4 personen

Voor de bouillon:

  • 300 g runderschenkel
  • 1 ajuin
  • 50 g verse gember
  • 1 kruidnagel
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelstok
  • 2 koffielepels zout
  • mespuntje sambal
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  1. Pel de ui en snijd in twee.
  2. Laat de platte kanten kleuren in een pan zonder vetstof (dat mag wat zwart zien).
  3. Doe de schenkel samen met de gekleurde ajuin, gember, zout, kaneelstok, kruidnagel, sambal en steranijs in een pot.
  4. Voeg 2 liter water toe en laat twee uur zachtjes koken onder deksel.
  5. Voeg de suiker en de vissaus toe.
  6. Zeef de bouillon en proef. Indien te zout voeg dan wat water toe of kruid hem indien nodig wat bij.
  7. Snijd het vlees van de schenkel in kleine blokjes.

Voor de soep:

  • 100 g rundvlees in dunne plakjes
  • 300 g rijstnoedels
  • 3 lente-uitjes
  1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Schik wat noedels, rundvlees en vlees van de bouillon in een soepkommetje.
  4. Overgiet met de hete bouillon.
  5. Garneer met ui.

Meer informatie : Uit liefde voor Vietnam | Uitgeverij:Purple Pumpkin | ISBN: 9789082349504 | Prijs: € 24,95
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!