Om het deeg mooi te laten uitrijzen, zet je de ingrediënten een tijdje uit de koelkast.
Ze mogen niet koud zijn. Zorg dat de verhoudingen ook juist zijn, dus weeg alles nauwkeurig af.
Voor het gistdeeg:

  • 500 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 50 g suiker
  • paar druppeltjes vanille-aroma
  • 2 eieren
  • 100 g gesmolten boter
  • 175 ml lauwe melk
  1. Zeef de bloem in een mengkom.
  2. Meng met een klopper de gist erdoor.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
  4. Doe er het zout, suiker, vanille-aroma, eieren, boter en melk in.
  5. Kneed met de kneedhaken van de mixer op de hoogste stand tot het van de kom loslaat.
  6. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het rijzen tot het twee keer zo hoog is.
  7. Kneed het deeg nog even goed door.

Voor de vulling:

  • 100 g gemalen notenmengeling
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel suiker

  1. Klop het eiwit stijf en meng er de melk, suiker en gemalen noten onder.
  2. Rol het deeg uit tot een 1/2 cm.
  3. Verdeel er het notenmengsel over en rol op.
  4. Verwarm de oven voor op 175° C.
  5. Leg het deeg in een cakevorm bedekt met bakpapier.
  6. Laat ca 40 minuten bakken.
  7. Laat het op een rooster afkoelen.
  8. Bestrooi met poedersuiker.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!