Dit eenvoudig wafelrecept gaat al jaren mee in de familie. Mijn schoonmoeder bakt deze bewaarwafels naar het recept van haar verwanten en ook bij ons kan het recept op veel bijval rekenen. Tijd dus om het recept bij haar op te vragen en het zelf te proberen. Eenvoudiger kan het haast niet. Voor 24 stuks volgt u de eerste reeks ingrediënten. Voor 12 stuks volgt u de reeks ingrediënten daaronder. Smakelijk!

  • 500 g patisseriebloem
  • 300 g suiker
  • 200 g boter
  • Snuifje zout
  • 4 eieren
  • 30 gr vanillesuiker
  • 250 gr patisseriebloem
  • 150 gr suiker
  • 100 gr boter
  • Snuifje zout
  • 2 eieren
  • 15 gr vanillesuiker
  1. Boter zacht maken en mengen met de suiker en de eieren.
  2. Gezeefde bloem eronder mengen en 1 nacht in de koelkast laten rusten.
  3. Of maak het beslag in de voormiddag en bak de wafels in de namiddag. Zo deden wij het!
  4. Bolletjes maken ter grootte van een pingpongbal.
  5. Bakken in wafelijzer.
Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!