Oost-Tirol in winter én zomer

Dinsdag zijn we naar een event geweest waar de toeristische dienst van Oost-Tirol zijn mogelijkheden kwam toelichten. Wat me vooral bijgebleven is, is dat Oost-Tirol een unieke plek is voor de natuurliefhebber waar families met kinderen zeker aan hun trekken komen. In de zomer richt het gebied zich vooral op fietsers, wandelaars en bergbeklimmers (kletteren). In de winter staat uiteraard de wintersport voorop met skiën, langlaufen en skitouren. Bovenop die faciliteiten richt het gebied zich op foodlovers met speciale terrasjesdagen bij de diverse hutten.

Grootste Nationaal Park van Europa

In Oost-Tirol bevindt zich het grootste Nationaal Park van Europa (Hohe Tauern). Naast 266 toppen van meer dan 3.000 meter, zijn er 2.500 wandelwegen en 120 hutten te bezoeken. De Grossglockner is de hoogste top met een hoogte van 3.798 meter en wordt weleens de Black Mountain genoemd omwille van zijn ligging. Dorpen in de omgeving zijn Kalsertal, Dorfertal, Teischnitztal,…

Zomeractiviteiten

De zomeractiviteiten zijn zeker afgestemd op families met kinderen met wandelroutes, fietsroutes en workshops. De prijzen zijn ook afgestemd op die doelgroep, nl. families met kinderen tot 18 jaar. In 2018 zal er ook een wandelverbinding tusssen Oost-Tirol en Zuid-Tirol zijn.

Winteractiviteiten

Oost-Tirol omvat 7 skigebieden met 150 km skipistes en 400 km langlaufpistes. Ook hier zijn de prijzen en de mogelijkheden op families met kinderen afgestemd. Omdat niet iedereen van de familie tuk is op skiën, gaat menig skidorp ook andere activiteiten aanboren. In Oost-Tirol is dat niet anders met slee-mogelijkheden, ijsklimmen met gids vanaf 6 jaar en een kerstmarkt met regionale en handgemaakte producten Voordeel van de kleine stations is de persoonlijke aanpak en de zeer beperkte wachttijden aan de liften. Niet alleen dat maar ook de pistes zijn perfect aangelegd en niet overvol. Ideaal voor wie een rustige vakantie wil!

Besluit

De Oostenrijkse bergbeklimmer Peter Habeler zag de wintersport en dan meer specifiek het bergbeklimmen niet enkel als een uitdaging om de top te bereiken maar geeft aan dat bergbeklimmen van hem een ander mens maakte. Na elke beklimming kwam hij weer als een ander mens weer naar beneden ook. Een ervaring die voor hem even belangrijk is. Een bezoek aan Oost-Tirol lijkt ook dat in het achterhoofd te houden. Gasten en bezoekers met zorg ontvangen om daarna weer als een ander mens aan de normale dagtaken te kunnen beginnen.

Wij tekenen daarvoor!

Meer informatie

Oost-Tirol

Oostenrijk

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!