De Chili Garlic Sauce heb ik gekocht bij Sun Wah in Antwerpen. Sun Wah is een tijdje geleden gesloten geweest. Ik heb daar niets van gemerkt want vorige week was hij gewoon open.

  • 2 aubergines
  • 1 en 1/2 bouillonblokje (kip) 
  • 1 en 1/2 koffielepel Chili Garlic Sauce (Lee Kum Kee)
  • 1 koffielepel gember
  • 3 koffielepels pijpajuin (lenteajuin)
  • 3 koffielepels mirin (japanse kookwijn)
  • 5 koffielepels suiker
  • 3 koffielepels witte wijnazijn
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 koffielepel lichte sojasaus
  • maiszetmeel
  • pijpajuin (versnipperd)
  1. Schil de aubergines en snijd in dikke en iets langere frieten.
  2. Frituur de aubergines ca. 2 minuten op 180°C. 
  3. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de gember zeer fijn, snijd de pijpajuin in kleine ringetjes.
  5. Doe een beetje arachideolie in pan of wok en bak de Chili Garlic Sauce, gember, pijpajuin even aan.
  6. Giet er de bouillon en mirin bij.
  7. Voeg nu de aubergines toe.
  8. Werk af met de suiker, azijn, zout, sojasaus.
  9. Warm even goed door.
  10. Bind met een beetje maiszetmeel, opgelost in water.
  11. Bestrooi met ringetjes pijpajuin.

Lekker met rijst en kippensaté!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!