Voor 2 personen:

  • 500 g scampi’s
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 2 lente-uitjes
  • stukje prei in stukjes
  • 1 teentje look (fijngesnipperd)
  • 1 wortel in schijfjes
  • 1/2 koffielepel verse gember, zeer fijn gesneden
  • wat fijngesnipperde bieslook
  • een 30-tal cashewnoten 
  • maiszetmeel
  • 2 koffielepels thaise vissaus
  • 2 koffielepels lichte sojasaus 
  • 1/2 blokje bouillonblokje (kip)
  • arachideolie
  1. Rooster de noten in een pan zonder vetstof.
  2. Schud af en toe op (blijf erbij staan).
  3. Doe 200 ml water in een potje.
  4. Voeg het bouillonblokje, thaise vissaus en sojasaus toe.
  5. Breng even aan de kook.
  6. Doe een scheutje olie in een pan of wok.
  7. Roerbak de paprika, wortel, uitjes, prei, look en gember.
  8. Neem de groenten uit de pan, voeg een scheutje olie toe.
  9. Bak de scampi’s even aan.
  10. Kruid ze met peper en zout.
  11. Giet er het bouillonmengsel bij.
  12. Breng aan de kook.
  13. Voeg dan terug de groenten toe.
  14. Los een beetje maiszetmeel op in wat water en bind de saus.
  15. Begin met een beetje: het moet geen pap worden!
  16. Bestrooi met wat bieslook en serveer met rijst.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!