Culinaire themareizen zitten in de lift, zeker naar Zuid-Europese landen. De Portugese regio Alentejo is voor velen nog onbekend maar biedt een schat aan authentieke culinaire ervaringen. Lonely Planet omschrijft deze regio als ‘de culinaire ziel van Portugal’. Volg een traditionele kookworkshop, maak olijfolie van je eigen geplukte olijven of bezoek de rijstvelden of een geanimeerde visveiling. Je beleeft het allemaal tijdens de food & wine-routes ‘From Farm To Table’

Wat zijn de Food & Wine-routes From Farm To Table?

Deze routes zijn speciaal uitgestippeld om je te leiden langs de beste adresjes en de meest authentieke culinaire ervaringen. Lokale producenten verwelkomen je om te proeven van hun zelf gekweekte producten, volgens aloude tradities en met veel liefde.
Je hebt de keuze uit vijf hoofdritten, die onderverdeeld zijn in 17 reistrajecten. Op de website vind je een handige kaart met bijkomende info over de producenten en de producten. Zo kies je zelf wat je doet en waar je stopt, naar eigen smaak. De informatie is ook opgedeeld volgens het seizoen want in iedere periode van het jaar is er in de Alentejo een specifiek aanbod.

Welke culinaire ervaring verkies jij?

Langs de “From Farm to Table”-routes wacht je een reeks unieke reiservaringen. Ga olijven plukken en  snuif de heerlijke aroma’s op die vrijkomen bij het persen tot olijfolie en proef daarna het resultaat. Of verkies je liever om druiven te plukken in de wijngaard? Je leert er welke soorten je best kan combineren om een overheerlijke Alentejo wijn te maken en uiteraard is er ook een tasting. Wil je weten hoe dat rijst verbouwd wordt? Dat kan tijdens een bezoek aan de overstroomde velden en de droogcentra. Of misschien wil je wel een champignon kweker worden?

Een volgende route leid je naar vissershavens waar je een geanimeerde visveiling kan bijwonen. Of maak een wandeling in de weides vol met eikenbomen waar zwarte varkens, gekend voor de iberische charcuterie, heerlijk grazen langs de geitjes en de schapen. Deze kleurrijke weilanden zijn ook de kweekgrond voor aromatische bloemen, wilde asperges en gouden distels, die je zelf kan plukken.

Stop zeker ook bij een authentieke familieboerderij waar je kan proeven van smeuïge kazen en typische hammen. Schrijf je in voor een traditionele kookworkshop tijdens dewelke je de lekkerste desserts leert maken. Of ga mee met een bijenimker om de lekkerste honing te verzamelen. De From Farm to Table gids, geeft je ook een overzicht van de beste culinaire en wijn festivals.

Handige tool voor de reisfoodie

De reisroutes met alle bijkomende info, kan je vinden via de gratis gids. Uiteraard vind je ook tips voor leuke restaurants, bars en charme hotels op de route.  De routes garanderen je een unieke reis ervaring naar de beste culinaire hotspots van de Alentejo. Daarenboven neem je van deze reis een pak ‘geheime’ recepten mee en een voorraad lokale producten om nog lang het vakantiegevoel vast te houden.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!