Orbium is een nieuwe Hendrick’s-expressie gecreëerd door Meester-Distilleerder Lesley Gracie. Lesley beschikt over een aangeboren nieuwsgierigheid en ook het creëren van nieuwe, baanbrekende smaken en aroma’s met een waaier aan planten kent geen geheimen voor hem. Dankzij zijn nieuwsgierigheid past Orbium volledig in de lijn van de vorige innovaties in het aanbod van exclusief commerciële dranken.

Orbium bevat dezelfde distillaten als de Hendrick’s-gin. Maar in plaats van de vertrouwde komkommer- en rozeninfusies werd nu gekozen voor resoluut vernieuwende smaken die traditioneel geassocieerd worden met een klassieke gin, waaronder kinine die je in tonic (G&T) vindt en de alsem van Vermouth (Martini-cocktail). Orbium gaat echter nog een stap verder. De toevoeging van blauwe lotus brengt de smaak van Orbium op exquise wijze in balans. De drie essences geven samen een complexe gin met verrassende glans en een ongebruikelijk lange afdronk. Dit resulteert in een onbekende maar verrassend vertrouwde smaak die toegang geeft tot onontdekte dimensies, namelijk die van een gin die balanceert tussen een bloementoets en een meer uitgesproken en aantrekkelijke bittere toets.

Orbium komt van het woord ‘orb’, het meervoud van Orbis en van het Latijn dat ‘cirkel’ betekent. Voor de nieuwe gin liet Lesley zich inspireren door deze naam. Zij omschrijft perfect de rondheid van de smaak waar Lesley aan refereert wanneer zij de typische Hendrick’s-stijl wil definiëren. Het klankbeeld omschrijft een cirkelvormig beeld met een onderliggende verwijzing naar omwentelingen en banen van planeten. Orbium zit in dezelfde emblematische apothekersfles die Hendrick’s typeert maar kreeg een weelderige donkerblauwe kleur die geïnspireerd is op de voornaamste essence, die van de blauwe lotus. Op het etiket staat een ‘alziend oog’ en een eindeloze cirkel die verwijst naar de ronde smaak van de drank.

In 1999 omschreef Hendrick’s Gin zijn missie als volgt: met zijn producten wil het merk de bijzondere momenten vieren in ieders leven. Dat moet gebeuren met resoluut eigenzinnige productiemethodes en een verrassende gin met onverwachte infusies van rozen en komkommer. De in het begin op ongeloof onthaalde Hendrick’s Gin (« Barman, er zit een komkommer in mijn gin! ») veroverde stilletjes aan ieders hart en werd geapprecieerd door een handvol getrouwen over de hele wereld. De fanclub blijft zich ondertussen uitbreiden. Daarom heeft Hendrick’s het genoegen aan te kondigen dat de wereld volgens zijn laatste schattingen opvallend ongewoner (om niet te zeggen smakelijker) is geworden.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!