Voor 2 à 3 personen:
- 160 g rijst (rondkorrel rijst)
- 320 ml water
- 50 g (grote) roze garnalen
- ca. 10 grote scampi’s
- 100 g chorizo in blokjes
- 1/2 kipfilet in stukjes
- 1 paprika in stukjes
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 sjalot (versnipperd)
- 2 roma tomaten gepeld en in stukjes
- 1 teentje look zeer fijn gesneden
- een klein handvol diepvries-doperwtjes
- paar stukjes zalmfilet
- olijfolie
- paprikapoeder
- paar versnipperde blaadjes basilicum
- provençaalse kruiden
- 1 citroen
- potje saffraanpoeder
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal.
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Breng het water even aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
- Heb je echte kippenbouillon staan? Dan gebruik je natuurlijk die!
- Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof de ajuin en sjalot aan.
- Voeg paprika en look toe.
- Schep regelmatig door mekaar.
- Voeg er de kip bij en bak even mee.
- Voeg de rijst toe en bak glazig.
- Voeg de bouillon, snuifje saffraan (niet overdrijven), paprikapoeder en provençaalse kruiden toe.
- Dek af en laat 10 minuten garen onder deksel.
- Roer af en toe even om.
- Voeg nu de chorizo, tomaten, doperwtjes en peterselie toe.
- Leg boven op de rijst de stukjes zalm.
- Dek terug af en laat op matig vuur verder garen.
- Roer af en toe om.
- Bak ondertussen de scampi’s in een scheutje olijfolie en snijd de citroen in partjes.
- Als de rijst gaar is, dresseer er dan de scampi’s en enkele partjes citroen op.