Deze saus is gebaseerd op bolognaisesaus. Spaghetti bolognaise staat in de top 5 van mijn lievelingsgerechten. Soms geef ik er eens een schwung aan. En dan krijg je deze saus als resultaat. De fijngesneden peterselie (diepvries) koop ik in Colruyt. Zo heb ik altijd peterselie in huis.

  • 500 g gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 150 ml water
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 1 wortel (in schijfjes)
  • ½ groene paprika (in stukjes)
  • een 6-tal Parijse champignons
  • 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie (fijn gesneden)
  • 100 ml room
  • tabasco (naar smaak)
  • worcestersaus (scheutje)
  • ½ bouillonblokje (groenten)
  • olijfolie
  • aardappelzetmeel
  1. Bak het gehakt rul (in kleine stukjes) in een scheutje olijfolie.
  2. Fruit ondertussen de groenten (ajuin, wortel, champignons, paprika en look) even aan in een pot met wat olijfolie.
  3. Voeg het gehakt aan de groenten toe.
  4. Giet er het blik tomatenblokjes, water en room bij.
  5. Doe er eveneens de paprika, tabasco, worcestersaus en het bouillonblokje bij.
  6. Zet een deksel op de pot en laat 15 minuten zachtjes koken (roer af en toe om).
  7. Los een beetje aardappelzetmeel op in koud water.
  8. Bind er de saus mee (facultatief).

Serveer met pasta en gemalen Emmentaler.

Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!