Dit recept met scampi’s is in een handomdraai klaar. Met slechts enkele ingrediënten eenvoudig te bereiden. De scampi’s geven een feestelijke touch aan het gerecht. Perfect voor de zondag! Smakelijk.
Ingrediënten
- 1 zakje scampi’s (22 stuks)
- pasta naar keuze (350 g)
- 5 g bouillonblokje (vis)
- halve tl paprikapoeder (zacht)
- halve tl tomatenpuree
- 300 ml water
- 100 ml room
- ca halve tl aardappelzetmeel (opgelost in een weinig water)
- 1 ui (versnipperd)
- 1 teentje knoflook
- tabasco
- olijfolie
Bereiding
- Breng het water aan de kook met het bouillonblokje.
- Voeg de room, tabasco (naar smaak) en paprikapoeder toe.
- Breng aan de kook.
- Stoof de ui aan in een beetje olijfolie (glazig, zonder kleuren).
- Zet apart
- Bak de scampi’s juist gaar in olijfolie en kruid met peper en zout.
- Voeg de geperste look toe en bak even mee.
- Voeg de gestoofde ui toe.
- Voeg de tomatenroomsaus bij de scampi’s.
- Bind de saus met het aardappelzetmeel tot sausdikte.
- Serveer met pasta!