Pasteitaartjes (zoet)
dec 17, 2007
- 1 appel
- 200 g hawaimix Colruyt
- 60 g cashewnoten
- 50 g gemolten boter
- 50 g bruine suiker
- enkele druppeltjes citroen en – amandelaroma
- 150 g bloem
- 90 g boter
- 1 losgeklopt eitje
- 3 g bakpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- bakplaat voor 24 muffins
- snuifje kaneel
- Doe de hawaimix en cashewnoten in een keukenrobot en maal grof.
- Schil de appel en rasp.
- Meng de gemalen hawaimix en cashewnoten met de appel, bruine suiker, kaneel, gesmolten boter en enkele druppeltjes citroen en – amandelaroma
- Zet een aantal uur in de koelkast.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Meng er de boter onder zodat je een kruimelig mengsel bekomt.
- Meng er het eitje en citroensap onder en kneed tot een mooi deeg.
- Wikkel in plastikfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot op ca. 4 mm en steek er rondjes uit en beleg er de bakplaat mee.
- Vul met de vruchtenmix.
- Bak in oven van 180°C in ca 15 minuten.
- Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.