“Velveting”: Ik had er nog nooit van gehoord tot de term voorbij kwam op Twitter. Het is een Chinese techniek om vlees mals te houden bij het roerbakken. Het vlees word eerst gemarineerd en dan “gepocheerd” in olie of water voor men het roerbakt.

3 à 4 personen:

  • 700 g biefstuk
  • 1/2 rode en groene paprika (in reepjes)
  • 1/4 koffielepel Sambal Oelek
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 400 ml arachideolie

Voor de marinade:

  • 2 koffielepels suiker
  • 2 koffielepels maïszetmeel
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 1 koffielepel arachideolie 
  1. Snij de biefstuk in reepjes.
  2. Meng er de ingrediënten van de marinade onder en laat 30 minuten marineren.
  3. Doe de arachideolie in een wok en zet het vuur op halve kracht.
  4. Doe de gemarineerde runderreepjes in de wok.
  5. Laat ze juist gaar worden in ca. 1 à 2 minuten.
  6. Zorg ervoor dat de olie niet pruttelt!   
  7. Neem het vlees met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Verwijder de olie uit de wok.
  9. Doe een scheutje arachideolie in de wok en fruit de sambal en de look even aan.
  10. Zorg dat de look niet bruin wordt want dit geeft de een bittere smaak.
  11. Voeg er de groenten bij en roerbak 2 minuten.
  12. Doe er het vlees bij en roerbak 1 minuut.
  13. Meng er de oestersaus door en warm nog even goed door.

Lekker met rijst uiteraard!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!