Komkommer is gezond, lekker en fris! Wij eten het graag bij een noedelrecept.

Pittige komkommersalade

  • 1 komkommer (dunne schijfjes)
  • sesamzaad
  • ½ koffielepel zout
  • badjak of sambal (naar smaak)
  • 3 koffielepels rijstazijn
  • 1 koffielepel maïsolie
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 1 koffielepel lichte sojasaus
  • 2 koffielepels suiker
  1. Rooster het sesamzaad in een pan, zonder vetstof.
  2. Meng het zout onder de komkommer.
  3. Meng de rest van de ingrediënten + 1 koffielepel geroosterd sesamzaad tot een vinaigrette.
  4. Knijp na een 20-tal minuten een deel van het vocht uit de komkommerschijfjes.
  5. Meng er de vinaigrette onder
  6. Werk af met wat geroosterd sesamzaad.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!