• 1 blik gepelde tomaten
  • 1 teentje look (gepeld en fijngesneden)
  • 1 ajuin (grove stukken)
  • 3 bouillonblokjes (kip)
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • iets meer dan 1 koffielepel suiker
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 3 x handvol pasta (macaroni, conchiglie, gnocchi…)
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 koffielepel hot chilisaus
  • 1 liter water
  • olijfolie
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof er de ui en look in.
  2. Giet er het blik gepelde tomaten en de chilisaus bij en laat 10 minuten pruttelen.
  3. Voeg er het water, tomatenpuree, bouillonblokjes en suiker aan toe en laat 20 minuten koken.
  4. Voeg er nu de tomatenpassata en de basilicum aan toe.
  5. Mix de soep.
  6. Kook de pasta in ruim water ‘al dente’.
  7. Doe de pasta bij de soep.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!