Pizza maken is niet moeilijk maar wel even zoeken om de ideale balans te vinden. Ik heb nu een pizzasteen gekocht en die bevalt mij bijzonder goed. Als je de pizza belegt, laat dan aan de rand 1 à 2 cm vrij. Op die manier verkrijg je een mooie cornicione, dit is de korst van de pizza. Overlaad de pizza nooit en wees zuinig met de tomaten“saus”. Gebruik mozzarella voor de kaas. Traditiegetrouw is dit mozzarella met buffelmelk maar je kan ook de “gewone” met koemelk gebruiken. Bak de pizza steeds af in een hete oven (230°C).

Pizzadeeg

Ingrediënten

 • 25 g gist
 • 2.5 dl lauw water
 • 400 g bloem type 00
 • 1 theelepel zout 

Los de gist op met het lauw water, doe het bloem en het zout in een grote kom en maak er een kuiltje in. Giet in het kuiltje het water met de opgeloste gist en kneed met bebloemde handen alles goed door elkaar. Kneed dan het deeg 10 minuten op een werkplank . Rol het deeg op tot een bal en laat het minstens 2 uur rijzen in de koelkast. Verdeel dan het deeg in 4 gelijke delen en kneed het deeg nog een paar minuten. Druk één deel met de palm van je hand plat en rol het dan met een deegroller uit (regelmatig bestrooien met bloem!). Nu kan je de pizza beleggen! 

Tomaten“saus” voor pizza 

1 blik tomaten pelé in stukjes, wat (verse) basilicumblaadjes, één versnipperde ui, wat zout en peper. Zet dit alles op in een potje en laat 10 minuten pruttelen. 

De pizza beleggen 

De pizza kan je uiteindelijk naar believen beleggen. De pizza op de foto is een pizza met scampi’s die ik gemarineerd heb in olijfolie met look en provençaalse kruiden . Bestrijk het deeg met een eetlepel tomatensaus en verdeel er dan de stukjes mozzarella over en op het laatste de gemarineerde (rauwe) scampi’s. Draai er nog wat peper over en bak af in een hete oven!


   

  Mis onze nieuwsbrief niet!

  Mis onze nieuwsbrief niet!

  Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

  U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

  Pin It on Pinterest

  Delen

  Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

  Delen

  Deel dit bericht met je vrienden!