Sunset BBQ

Pizza bakken met gasbarbecue Gomera Black HLS® van SunsetBBQ

Aan ambitie geen gebrek bij SunsetBBQ. Zo belooft het Zwitserse barbecuemerk de flauwe winter goed te maken met een geslaagde zomer. En daarin speelt Gomera een belangrijke rol, een innovatieve gasbarbecue waarmee je even gemakkelijk een sappige steak grilt als een pizza bakt. Wij zijn liefhebbers van de Italiaanse keuken en zijn al jaren op zoek naar de perfecte huisgemaakte pizza. Dat is wonderwel gelukt met de gasbarbecue Gomera SunsetBBQ.

Gasbarbecue Gomera

Voor de zomer van 2016 lanceert SunsetBBQ een upgrade van de zwarte gasgrill Gomera. Een toestel met nog meer comfort maar dat trouw blijft aan de innovatieve warmteregeling HLS® (Heat Leading System), wereldwijd gepatenteerd. Zo kan je in een handomdraai de warmte gelijkmatig over het rooster verdelen, waarbij je zowel direct als indirect kan grillen.

Als je veel warmte nodig hebt zet je de barbecue op direct grillen. Een lagere temperatuur nodig? Kies voor de stand indirect grillen – te vergelijken met luchtcirculatie in een oven – en leg een stukje vis op, aardappelen, een volledige kip of pizza op de grill.

Handige verfijningen in het ontwerp: haakjes om je grillbestek op te hangen aan de binnenkant van de deur en een scharnier dat automatisch open blijft.

Wat biedt de Gomera Black HLS®?
  • gasgrill met wereldwijd gepatenteerd hittecontrolesysteem HLS®
  • geïntegreerd in modern onderstel met 2 deuren
  • instelbare warmteregeling
  • geëmailleerd gietijzeren rooster en bakplaat (Ø 57 cm)
  • grilloppervlakte 2.463 cm2 (1-16 personen)
  • vermogen 7,3 kW
  • uitklapbare panelen aan de zijkant
  •  dekselhouder, flesopener en accessoirehouder
  •  afmetingen: 81,6 x 68,3 x 45 cm

 

 

 

Bereiding pizza

Voor het deeg
  • 25 g gist
  • 2,5 dl lauw water
  • 400 g bloem (type 00 of patentbloem)
  • 1 theelepel zout
  1. Los de gist op met het lauw water.
  2. Doe bloem en zout in een grote kom en maak er een kuiltje in.
  3. Giet in het kuiltje het water met de opgeloste gist.
  4. Kneed met bebloemde handen alles goed door elkaar.
  5. Kneed het deeg 10 minuten op een werkplank.
  6. Rol het deeg op tot een bal en laat het minstens 2 uur rijzen in de koelkast.
  7. Verdeel daarna het deeg in 4 gelijke delen en kneed het deeg nog een paar minuten.
  8. Druk één deel met de palm van je hand plat en rol het dan met een deegroller uit (regelmatig bestrooien met bloem).
Tomaten“saus” voor pizza
  • 1 blik tomatenpassata
  • 5-tal basilicumblaadjes
  • 1 ui (versnipperd)
  • zout en peper
  1. Zet alle ingrediënten op in een potje en laat 10 minuten pruttelen.

Als je de pizza belegt, laat dan aan de rand 1 à 2 cm vrij. Op die manier verkrijg je een mooie cornicione. Dit is de korst van de pizza. Overlaad de pizza nooit en wees zuinig met de tomaten“saus”. Gebruik mozzarella voor de kaas. De pizza kan je uiteindelijk naar believe beleggen (ham, spek, salami, paprika, ajuin, olijven,anjovis,…).

Hoe pizza bakken op de barbecue?

Verwarm de gasbarbecue voor tot 250 °C gedurende 30 minuten. Leg tijdens het opwarmen van de barbecue de pizzasteen al mee op het rooster. Sluit de barbecue met het deksel. Als de barbecue goed heet is, leg je de pizza op de steen en sluit het deksel. Laat 7 à 10 minuten bakken en neem af met de pizzaschep.

Pizza op de BBQ
Pizza op de BBQ
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!