Voor ca. 8 pizza’s

Voor het deeg:

  • 240 g bloem 
  • 1 koffielepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde gis
  • 1/2 koffielepel kristalsuiker
  • 60 ml warm water

  1. Meng de suiker met de gist en het water.
  2. Zet 15 minuten weg op een warme plaats zodoende dat er belletjes ontstaan.
  3. Zeef de bloem en voeg het zout toe.
  4. Meng het gist mengsel onder de bloem voeg nog 1 dl warm water toe en kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad. Indien het deeg te vochtig blijft voeg dan wat bloem toe.
  5. Laat het deeg 3 uur afgedekt rusten. 

Voor de vulling:

  • 300 g gehakt
  • 250 g gemalen rundvlees 
  • 2 teentjes look zeer fijn gesneden
  • 3 ajuinen versnipperd
  • 1/4 koffilepel kaneel
  • mespuntje cayennepeper 
  • 10 tal bolletjes koriander 
  • 1/2 komijn
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 g pijnboompitten
  • peper en zout
  1. Vijzel de koriander en de komijn.
  2. Bak de ajuin een 5 tal minuten zonder kleuren.
  3. Voeg het vlees toe en bak rul
  4. Kruid met kaneel, cayennepeper, koriander, komijn.
  5. Voeg de look, gepelde tomaten en tomatenpuree toe.
  6. Laat een 10 tal minuten sudderen tot het meeste vocht is verdampt.
  7. Breng op smaak met peper en zout en meng er de pijnboompitten onder.
  8. Rol het deeg uit, en snijd er ovalen uit van ca. 14 op 20.
  9. Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
  10. Bak in ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!