Pizoccheri is een specialiteit uit de vallei “valtellina” in het noorden van Italië.
Pizzoccheri zijn deegwaren op basis van volkoren-boekweitmeel. Pizzoccheri vind je hier niet zo makkelijk. Ik heb een aantal dozen gekocht in de Lidl tijdens een tijdelijke aktie. Je kan pizzoccheri eventueel vervangen door een tagiatelli met spinazie.
Het gaat natuurlijk nooit hetzelfde zijn en je zal de kooktijden moeten aanpassen.

– 300 g pizzoccheri
– 150 g aardappelen
– 50 g goede boter
– 1 teentje knoflook
– 100 g geraspte grana padano (kaas)
– 150 g smeltkaas (gemalen emmentaler, stukjes valtelinna casera…)
– zout en peper v/d molen
– 125 g savooikool of chinese kool

– Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
– Kuis de kool en snijd in kleine stukjes.
– Pel de look en snijd zeer fijn.
– laat de aardappelen en kool in ruim gezouten water, 4 minuten koken.
– Voeg nu de pizzoccheri toe en laat samen met de aardappelen en kool nog ca 14 minuten verder koken.
– Verhit ondertussen de boter en fruit de look hierin. Niet kleuren!
– Giet de pizzoccheri, aardappelen en kool af in een vergiet.
– Doe dit terug in de kookpot en meng er de boter met look, smeltkaas en grana padano onder en kruid met peper v/d molen en zout.
– Serveer in een diep warm bord.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!