Pizzadeeg:


Ingrediënten

  • 25 g gist
  • 2.5 dl lauw water
  • 400 g bloem type 00
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Los gist op met lauw water.
  2. Doe bloem en zout in een grote kom en maak er een kuiltje in.
  3. Giet in het kuiltje het water met de opgeloste gist.
  4. Kneed met bebloemde handen alles goed door elkaar.
  5. Kneed het deeg 10 minuten op een werkplank.
  6. Rol het deeg op tot een bal en laat het minstens 2 uur rijzen in de koelkast.
  7. Maak ondertussen de tomatensaus.
  8. Neem het deeg een 30-tal minuten voor gebruik uit de koelkast.
  9. Kneed het deeg nog even door.
  10. Bestrooi je werktafel met wat bloem.
  11. Rol het deeg uit met een deegroller tot een vierhoek zo groot als je bakplaat.

Tomatensaus:


Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
  • 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
  • enkele blaadjes basilicum (gescheurd)
  • snuifje oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

 Bereiding

  1. Fruit de look even aan zonder kleuren.
  2. Voeg de gepelde tomaten, basilicum en oregano toe.
  3. Laat een 5-tal minuten pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper en zout. 

Afwerking:


Ingrediënten

  • 250 g (geraspte) mozzarella
  • garnering naar keuze (ham, salami, champignons, olijven, paprika…)
  • olijfolie 

Bereiding

  1. Wrijf een ovenbakplaat in met olijfolie.
  2. Schik er het deeg in.
  3. Verdeel er tomatensaus over (niet overdrijven).
  4. Verdeel er de kaas over.
  5. Garneer met de ham, salami, champignons, olijven, paprika… .
  6. Bak in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten op 180°C.

Nog meer Pizza recepten:
Pizza
Eenvoudig pizza maken
Pizza met 4 soorten kaas
Pizza “bianco”
Pizza hapjes

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!