Ingrediënten
- 25 g gist
- 2.5 dl lauw water
- 400 g bloem type 00
- 1 theelepel zout
Bereiding
- Los gist op met lauw water.
- Doe bloem en zout in een grote kom en maak er een kuiltje in.
- Giet in het kuiltje het water met de opgeloste gist.
- Kneed met bebloemde handen alles goed door elkaar.
- Kneed het deeg 10 minuten op een werkplank.
- Rol het deeg op tot een bal en laat het minstens 2 uur rijzen in de koelkast.
- Maak ondertussen de tomatensaus.
- Neem het deeg een 30-tal minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Kneed het deeg nog even door.
- Bestrooi je werktafel met wat bloem.
- Rol het deeg uit met een deegroller tot een vierhoek zo groot als je bakplaat.
Tomatensaus:
Ingrediënten
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
- enkele blaadjes basilicum (gescheurd)
- snuifje oregano
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Fruit de look even aan zonder kleuren.
- Voeg de gepelde tomaten, basilicum en oregano toe.
- Laat een 5-tal minuten pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking:
Ingrediënten
- 250 g (geraspte) mozzarella
- garnering naar keuze (ham, salami, champignons, olijven, paprika…)
- olijfolie
Bereiding
- Wrijf een ovenbakplaat in met olijfolie.
- Schik er het deeg in.
- Verdeel er tomatensaus over (niet overdrijven).
- Verdeel er de kaas over.
- Garneer met de ham, salami, champignons, olijven, paprika… .
- Bak in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten op 180°C.
Nog meer Pizza recepten:
Pizza
Eenvoudig pizza maken
Pizza met 4 soorten kaas
Pizza “bianco”
Pizza hapjes