Voor het deeg:

  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 2 à 3 eetlepels water
  • zout
  • 1 losgeklopt ei
  • bakbonen
  1. Kneed al de ingrediënten tot een samenhangend deeg met een keukenrobot of mixer met kneedhaken. Of gewoon met de hand.
  2. Is het deeg te droog? Voeg dan een weinig water toe.
  3. Is het deeg te nat? Voeg dan een beetje bloem toe.
  4. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  5. Bekleed ondertussen een ronde bakvorm met bakpapier.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
  7. Bekleed de bakvorm met het deeg.
  8. Strooi er bakbonen in en bak 15 minuten in een oven van 200° C, afgedekt met aluminiumfolie.

Voor de vulling:

  • Een bussel groene asperges
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 80 g gemalen emmentaler
  • 150 gekookte ham in blokjes
  1. Snijd het achterste stukje van de asperges (je hoeft ze niet de schillen) en kook ze in 4 minuten in gezouten water. Giet ze af en verfris onmiddellijk onder ijskoud water.
  2. Klop de eieren met de room los.
  3. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Snijd de asperges in kleinere stukken.
  5. Schik de ham, asperges en 60 g kaas over de deegvorm.
  6. Giet er het eimengsel over en strooi er de resterende kaas over.
  7. Bak de taart in ca. 30 minuten onderaan in een oven van 190°C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!