- 240 g bloem
- 120 g boter op kamertemperatuur
- ca 10 cl water
- 1/2 theelepel zout
Voor de vulling:
- 1 broccoli
- 100 g gerookte zalm
- 5 eieren
- 250 ml room
- 100 g gemalen abdijkaas (of emmentaler)
- peper
- zout
- nootmuskaat
- Zeef de bloem met het zout.
- Kneed de boter onder de bloem en voeg af en toe wat water toe.
- Rol het deeg tot een bal en wikkel in aluminiumfolie.
- Laat een uurtje rusten.
- Spoel de broccoli in water; verdeel in roosjes; kook beetgaar in gezouten water.
- Kluts de eieren met de room; meng er de kaas onder; kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Rol het deeg uit tot op ca 4 mm.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg het deeg erin.
- Bak de taart 15 minuten voor op 180° C.
- Schik er nu stukjes zalm en broccoli in.
- Giet er het beslag over.
- Bak nu de quiche af op 180° C in ca 30minuten.