Ramen noedels kip met de crock-pot

Voor de bouillon

  • 4 kippenbillen
  • ½ prei
  • 1 wortel
  • takje selder
  • een 5-tal kastanjechampignons
  • 3 lente-uitjes
  • 3 koffielepels zout
  • 2 koffielepels sesamolie
  • ½ koffielepel sambal
  • 1 koffielepel vissaus
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes look
  • stukje gember (ca. 5 cm)
  1. Doe alles in de Crock-Pot en zet juist onder water (ca. 1,5 liter water).
  2. Zet je Crock-Pot op stand 2 (hoog) voor 6 uur onder deksel.
  3. Haal de kippenbillen met een schuimspaan uit de pot en zet opzij.
  4. Giet de bouillon door een puntzeef.
  5. Proef de bouillon en kruid indien nodig bij met zout.
  6. Haal het vlees van de kippenbouten.

Voor de ramen met kip (4 personen)

  • 270 g Hakubaku ramen (noedels) of een alternatief
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  1. Kook de noedels 4 minuten in ruim water.
  2. Giet af in een vergiet en spoel ze met koud water.
  3. Leg de eieren in een potje met water en laat 4 minuten koken (begin te tellen vanaf het water kookt).
  4. Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water.
  5. Snijd de wortelen in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  6. Breng de bouillon aan de kook.
  7. Breng een pot met ruim water aan de kook en laat er de noedels een 10-tal seconden in opwarmen.
  8. Giet ze af in een vergiet.
  9. Schik wat noedels in een soepkom.
  10. Giet er wat van de bouillon bij.
  11. Garneer met een half ei, stukjes kip, wortel en lente-ui.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!