Recept goulashsoep
mrt 8, 2012
- 600 g rundsstoofvlees in kleinere blokjes
- 1/2 rode gele en groene paprika (in blokjes)
- 1 wortel in schijfjes
- 1 ajuin in blokjes
- 2 Nicola aardappelen geschild (in stukjes)
- 1 versnipperd teentje look
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1/4 koffielepel komijn
- 40 ml olijfolie
- 40 gr bloem
- 3 à 4 bouillonblokjes (rund)
- 1 eetlepel suiker
- 1 potje tomatenpuree 70 g
- 500 ml tomatenpassata
- scheutje worcestersaus
- peper en zout
- ca. 2 liter water
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Giet de olijfolie in een grote pot en kleur het vlees goudbruin aan.
- Voeg de groenten toe (behalve de aardappelen) en laat even stoven.
- Voeg er de look en komijn bij.
- Bestrooi met bloem en paprikapoeder.
- Laat even drogen op een zeer laag vuur.
- Voeg tomatenpassata, tomatenpuree, suiker, bouillonblokjes, worcestersaus en het water toe.
- Laat 60 minuten zachtjes pruttelen maar roer regelmatig om!
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 30 minuten pruttelen.